SEGRE

DEBAT D?INVESTIDURA

El Govern destaca el "fracàs" de la investidura de Turull

El Govern destaca el

El Govern destaca el "fracàs" de la investidura de TurullEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha destacat aquest divendres el "fracàs" de la investidura ahir al Parlament de Catalunya del candidat de Junts per Catalunya (JxCat), Jordi Turull, processat avui pel Tribunal Suprem.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres, Méndez de Vigo ha criticat la "maniobra arbitrària" del president del Parlament, Roger Torrent, de convocar aquest ple d’investidura hores abans que Turull comparegués avui davant del Tribunal Suprem.

Convocatòria d’aquest ple, ha recordat Méndez de Vigo, que es va produir després de tres mesos d’"inacció completa" per part de Torrent de cara a la investidura d’un nou president de la Generalitat.

Aquesta estratègia dels independentistes, ha afegit el ministre portaveu de l’Executiu, s’ha saldat amb un "nou fracàs" que contrasta amb la "normalitat" institucional que garanteix el Govern central gràcies a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

La CUP va frustrar ahir, amb les seues quatre abstencions, la investidura expressa de Jordi Turull, processat avui pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, qui li atribueix no només la gestió de la publicitat sinó també la coordinació de la infraestructura informàtica per a l’1-O i el reclutament de milers de voluntaris perquè es dugués a terme.

tracking