SEGRE

ESNOTICIA

El Suprem manté a la presó Joaquim Forn contra l’opinió del fiscal

Considera que els exconsellers eren “icones” del procés i encara hi ha risc de reiteració delictiva || El jutge del Suprem també descarta alliberar Sànchez

Peu de foto.

Peu de foto.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem va decidir ahir mantenir en presó preventiva l’exconseller Joaquim Forn i Jordi Sànchez, i va rebutjar per risc de reiteració delictiva els recursos que tots dos van presentar. Després de celebrar la primera vista en la qual la fiscalia va accedir a facilitar la llibertat de Forn amb la imposició d’una fiança de 100.000 euros, el Tribunal va assegurar que “no existeixen presos polítics en aquesta causa, sinó polítics que estan presos per haver comès indiciàriament delictes gravíssims de rebel·lió i sedició, entre d’altres”.

En aquest sentit, els jutges que van revisar la sentència del magistrat Pablo Llarena recorden que Forn va mostrar una especial determinació en l’execució dels fets delictius que se li imputen, “amb una organització i execució que es van prolongar durant un període proper als dos anys” i, entre altres fets, assenyalen que va incitar “els ciutadans a votar en un referèndum il·legal com a pas previ a la independència malgrat l’oposició evident de l’Estat, i va permetre l’enfrontament físic dels ciutadans amb les forces policials que provaven d’assegurar el compliment de la llei”. En el cas de Sànchez, encara diputat de JunstxCatalunya, tant la fiscalia com Vox van sol·licitar que seguís a la presó, opció finalment acordada per la Sala d’Apel·lacions de l’alt tribunal, en la línia de totes les resolucions dictades en aquesta causa fins ara.

Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

El Suprem reitera d’aquesta manera la destacada participació dels exconsellers com a “icona carismàtics” del procés i apunta que no veu indicis clars que Forn i Sànchez hagin abandonat definitivament la voluntat d’enfrontament directe amb l’Estat i afegeix que aquesta decisió està motivada per “la gravetat dels perjudicis patits per les víctimes amb la crisi política, econòmica i constitucional oberta a Catalunya”. D’aquí que, “des de la posició d’influència a les mobilitzacions multitudinàries i el compromís d’integrar-se en una candidatura que proclama restablir la dinàmica política que va conduir a l’aplicació del 155, el judici de reiteració delictiva sorgeix nítid”, assenyala la interlocutòria.

Després de la decisió del Tribunal Suprem, Sànchez va assegurar a través del seu compte personal de Twitter que “la meua llibertat personal i la convicció democràtica estan intactes. Quim Forn i jo seguirem a la presó perquè, malgrat tot, estem guanyant”.

Puigdemont denuncia arguments polítics, no jurídics, del SupremCarles Puigdemont va criticar ahir des d’Hèlsinki la decisió del Tribunal Suprem i va afirmar que aquesta mesura demostra que són “presos polítics”. “El senyor Forn ha dimitit com a membre del Parlament, ha decidit deixar la política i acceptar les regles de la Constitució. Malgrat tot segueix a la presó sense una sentència acusat de delictes com rebel·lió”, va assenyalar Puigdemont des de la capital finlandesa. Així mateix, va assenyalar que la interlocutòria judicial conté “arguments polítics, no judicials”, fet que, segons la seua opinió, converteix Forn i Sànchez en “presos polítics”. En aquest sentit, va afegir que “seria un gran error” que el jutge enviï avui Turull a la presó.

tracking