SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els pares de Gabriel, en “un dels dies més durs” al reviure el crim

Declaren en qualitat de testimonis en el marc de la investigació || Ana Julia, amb el cos del menor al maleter: “A veure què faig ara amb aquest”

Imatge dels pares de Gabriel Cruz durant el funeral, la setmana passada.

Imatge dels pares de Gabriel Cruz durant el funeral, la setmana passada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La defensa de l’acusat va sol·licitar una pena total de cinc anys per homicidi, tenint en compte alguns atenuants. En el seu últim torn de paraula, l’assassí confés, Stanislav R., va admetre la culpabilitat de la mort d’aquesta jove, va insistir que la relació sexual va ser consentida i va enviar un missatge a la família de la víctima per dir-los que li sap greu. El judici ha quedat vist per a sentència.

?

almeria

Patricia Ramírez i Ángel Cruz, pares de Gabriel, van comparèixer ahir durant dos hores davant del jutge d’instrucció, Rafael Soriano, i van declarar en qualitat de testimonis en el marc de les diligències que es practiquen encaminades a aclarir la mort violenta del nen a mans presumptament de la que era companya sentimental del seu progenitor, Ana Julia Quezada. Abans de comparèixer al magistrat van remetre un comunicat als mitjans de comunicació en el qual asseguraven que s’enfrontaven “sens dubte” a “un dels dies més durs”.

El jutge Rafael Soriano els va prendre declaració com a testimonis per separat per indagar en aspectes que permetin aclarir quina era la relació del petit amb Quezada i conèixer detalls del seu comportament cap a ells durant els tretze dies en què es va mantenir la recerca des que se’n va perdre el rastre el 27 de febrer a Las Hortichuelas, Níjar (Almeria) i durant els quals “va donar una falsa aparença de preocupació per la desaparició i situació del nen” i “va mantenir l’engany, augmentant-lo fins al punt de col·locar ella mateixa una samarreta del menor a la muntanya”. S’ha de recordar que Ana Julia Quezada, autora confessa del crim, és investigada inicialment com a presumpta autora d’un delicte d’assassinat amb traïdoria, un delicte de detenció il·legal ja que es va emportar Gabriel “mitjançant engany o promesa de tornar-lo ràpidament a jugar” i un delicte contra la integritat moral.

La Guàrdia Civil la va tenir vigilada en tot moment i li va col·locar micròfons al vehicle. Quan traslladava de lloc el cadàver, va ser arrestada per la Guàrdia Civil. D’aquestes escoltes ha transcendit que l’assassina confessa va insultar el nen mentre portava el cadàver al maleter. Una de les frases que van recollir els micròfons va ser: “A veure què faig ara amb aquest”.

tracking