SEGRE

IMPOSTOS IMPORTACIONS

Europa es deslliura dels aranzels dels Estats Units a l’acer i l’alumini

Augmentarà el cost de les importacions xineses per un valor de fins a 48.760 milions d’euros || L’Eurocambra assegura que “no volem una política dura”

El president del Govern central, Mariano Rajoy, a l’arribar a la cimera de líders de la UE.

El president del Govern central, Mariano Rajoy, a l’arribar a la cimera de líders de la UE.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va firmar ahir un memoràndum amb el qual va decidir deixar fora de l’augment d’aranzels la importació d’acer i alumini a la Unió Europea, Austràlia, l’Argentina, el Brasil i Corea del Sud, a més dels seus socis del TLCAN, el Canadà i Mèxic, una mesura que entrarà avui en vigor. D’aquesta manera, Trump declara una treva a Europa després que a començaments d’aquest mes de març anunciés la imposició d’aranzels del 25% a l’acer importat i del 10% a l’alumini amb l’objectiu de protegir la indústria nord-americana passant a enumerar una llista de beneficiaris d’exempcions com el Canadà o Mèxic i en què inclouria ara la UE. Malgrat que els EUA veuen la Xina “com un amic”, també van aprovar ahir imposar aranzels a una sèrie de productes procedents del gegant asiàtic, que es coneixeran en un termini de quinze dies i que tindran un abast que podria arribar a suposar aproximadament 60.000 milions de dòlars (48.760 milions d’euros).

Precisament, aquest va ser un dels punts més importants a debatre a la cimera de líders dels Vint-i-vuit a Brussel·les, durant la qual el president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, va assegurar que “els Estats Units i la Unió Europea són dos cares de la mateixa moneda i no hem de començar una guerra comercial perquè no som enemics”, mentre recordava que el principal problema del mercat mundial d’acer i alumini és la sobrecapacitat de la Xina i no les exportacions europees. “No volem una política dura contra Europa” per part dels EUA, va explicar el president de l’Eurocambra, després d’incidir que “el problema per a ells no ve d’Europa sinó d’altres part del món”.

Al seu torn, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, va indicar que els líders de la Unió Europea presentaran avui la seua postura respecte a l’exempció del bloc comunitari dels aranzels dels Estats Units. Tusk es va mostrar així prudent després de l’anunci sobre l’exempció almenys temporal per a la Unió Europea. “El que Trump ha decidit fer és suspendre la imposició de tarifes a països com Austràlia, Argentina, Brasil, així com la Unió Europea”, va concloure.

tracking