SEGRE

ESNOTICIA

La CUP dóna per finalitzades les aliances amb JxCAT i diu que “passem a l'oposició”

La CUP critica el

La CUP critica el "discurs autonomista" de Turull i dóna per acabat el "procés"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de la CUP Carles Riera va assegurar ahir que el seu partit dóna per acabat el “cicle del procés i les aliances que hem construït al llarg de la ruta sobiranista”. “Nosaltres passem a l’opocisió”, va subratllar Riera durant la seua intervenció al debat d’investidura. L’esquerra anticapitalista defensa obrir un “cicle de la república real” perquè no volen assumir el projecte de Junts per Catalunya, ja que asseguren que “no creiem que fent autonomia algun dia podrà tornar a la república”. Per aquesta raó, la formació va demanar que es posi fi a la “demora, el càlcul i la indecisió” al ritme del “petit Bonaparte del Suprem”.

Riera, que va demanar no apel·lar a la unitat “en abstracte”, va assegurar també que les seues quatre abstencions no són un “obstacle definitiu” a la investidura de Turull.

De fet, va reivindicar que es permeti el vot als diputats Carles Puigdemont i Toni Comín perquè sigui “viable” la investidura en una segona volta.

En aquest sentit, el diputat i portaveu de la CUP va aprofitar per reivindicar Puigdemont com “el candidat de la majoria al Parlament” i va demanar passar a l’acció amb un programa que faci efectiva la República “d’una vegada”. “Ja està bé de fulls de ruta sobre el paper”, va concloure Riera.

tracking