SEGRE

TRIBUNALS

La Fiscalia demana de detenir Rovira, Puigdemont i uns altres quatre "exiliats"

De moment no ha sol·licitat l’arrest d'Anna Gabriel

La Fiscalia demana de detenir Rovira, Puigdemont i uns altres quatre

La Fiscalia demana de detenir Rovira, Puigdemont i uns altres quatre "exiliats"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha demanat al jutge del Suprem que sol·liciti la detenció internacional de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’euroordre per a uns altres cinc implicats en el procés sobiranista català que han fugit de la Justícia espanyola, entre ells l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Fonts fiscals han informat Efe que la Fiscalia ha fet aquesta petició al jutge Pablo Llarena després que aquest hagi processat 25 persones pel "procés" i han precisat que, de moment, no s’ha sol·licitat l’arrest de l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

En el cas de Rovira, s’ha sol·licitat una ordre de detenció internacional davant de la sospita que no estigui en un país subjecte a l’euroordre. El dels altres cinc, la Fiscalia demana que es reactivi l’ordre de detenció europea.

A més de Rovira, els sis dirigents del procés sobiranista fugits són: Carles Puidemont (Bèlgica), Antoni Comín (Bèlgica), Meritxell Serret (Bèlgica), Lluís Puig (Bèlgica), Clara Ponsatí (Escòcia) i Anna Gabriel (Suïssa).

La Fiscalia, de moment, ha preferit no sol·licitar l’arrest de Gabriel, a qui el jutge només ha processat per desobediència, un delicte que no porta aparellada pena de presó.

El magistrat ha apuntat al llarg de la instrucció la seua preferència per no dictar l’ordre internacional de detenció contra Puigdemont i els altres fins no tenir bé sustentades les imputacions i els indicis en una ordre de processament, que avui ja ha dictat.

Tant a Rovira com als cinc exmembres del Govern que es troben fugits els atribueix delictes de rebel·lió, que porten aparellades penes de presó de fins 25 anys de presó.

tracking