SEGRE

Turull i altres inculpats arriben al Suprem a l'espera de mesures cautelars

El candidato de Junts per Cataluña (JxCat) a la presidencia de la Generalitat, Jordi Turull (d), y el diputado de JxCat Josep Rull (i) a su llegada al Tribunal Suprem

Turull i altres inculpats arriben al Suprem a l'espera de mesures cautelars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Turull (JxCat), l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell i els exconsellers Raúl Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa han arribat ja al Suprem, on el tribunal estudia aquest matí si els imposa presó preventiva o els manté en llibertat sota fiança. Aquests cinc citats en persona per a les 10:30 hores d’avui han arribat progressivament: primer han fet la seua aparició Forcadell, Romeva i Bassa, uns quinze minuts abans de les 10:00 hores.

Turull i Rull van arribar una mica més tard i Marta Rovira ha anunciat que no acudirà. El primer ha estat acompanyat de la seua dona i s’ha acomiadat d’ella amb un petó.

El Suprem estudiarà avui el possible ingrés en presó preventiva de Jordi Turull, candidat a la presidència de la Generalitat, i els altres citats, en una sèrie de vistes en les quals les acusacions, fiscal i Vox, demanaran presó (molt possiblement així serà en el cas del candidat) o llibertat sota fiança.

El jutge del cas, Pablo Llarena, comunicarà avui a més als advocats dels inculpats en aquest cas les ordres de processament, que afectaran la gran majoria dels 28 imputats, encara que és probable que alguns quedin fora del procés. A les portes del Tribunal Suprem s’ha concentrat gran quantitat de càmeres de mitjans de comunicació, mentre que la jornada d’avui serà seguida per desenes de periodistes des de dins de les seus de l’alt tribunal. També esperava els imputats un grup de persones portant cartells en groc que demanen en anglès la llibertat d’ex vicepresident Oriol Junqueras (ERC). Alhora s’han escoltat crits de "no esteu sols" en català.

Al Suprem han acudit|anat diversos parlamentaris d’ERC com Esther Capella, Joan Tardà o el portaveu de PDCat, Eduard Pujol. També els ha acompanyat el que fos portaveu de la Generalitat Fransesc Homs, entre d’altres.

tracking