SEGRE

POLÍTICA

El Parlament publica la llei per investir a distància

Els grups tenen quatre dies per esmenar-la

El Parlament publica la llei per investir a distància

El Parlament publica la llei per investir a distànciaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El butlletí oficial del Parlament (Bopc) ha publicat la proposició de llei per reformar la Llei de la Presidència que ha impulsat JxCat per permetre investidures a distància, i ara els grups disposen de quatre dies per esmenar-la, segons informa Europa Press en la seua pàgina web.

A més, els grups tenen 48 hores per demanar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) si volen que aquest òrgan consultiu analitzi la legalitat de la iniciativa, que s’està tramitant pel procediment de màxima urgència.

La Taula del Parlament, en la qual JxCat i ERC tenen majoria, va optar la setmana passada tramitar la llei però Cs, el PSC i el PP van recórrer la decisió: en la seua reunió de divendres, la Taula va rebutjar els recursos i va ordenar continuar tramitant la llei.

JxCat vol reformar la llei per permetre que Carles Puigdemont (JxCat) sigui investit a distància, i la seua intenció és fer-ho pel procediment de màxima urgència, el de lectura única.

Els lletrats del Parlament han avisat que una reforma de tal calat no es pot fer per aquesta via de màxima urgència i que tampoc no és aconsellable fer-ho sense haver-se constituït el Govern.

Tot i així, els lletrats han dit que és viable tramitar la reforma després que Carles Puigdemont hagi renunciat a la seua investidura, si bé JxCat ha assenyalat en diverses ocasions que la seua intenció és acabar investint-lo més endavant.

Segons els lletrats, aquesta reforma no podria admetre’s a tràmit si Puigdemont és el candidat a la investidura perquè "podria arribar" a vulnerar les mesures cautelars del TC, que indiquen que el líder de JxCat només pot ser investit estant en el ple i amb permís judicial.

tracking