SEGRE

POLÍTICA

Espadaler exigeix "llibertat condicional" per als líders independentistes

Considera "desproporcionat i exagerat" la tramesa a presó de 13 líders independentistes

Espadaler exigeix

Espadaler exigeix "llibertat condicional" per als líders independentistesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d’Units per Avançar en el Parlament, Ramon Espadaler, integrat al grup PSC-Units, ha considerat avui "desproporcionat i exagerat" la tramesa a presó de 13 líders independentistes i ha exigit que es reconsideri la decisió judicial i s’opti per la "llibertat condicional".

El jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena va enviar divendres a presó al candidat a la Presidència de la Generalitat, Jordi Turull; a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; i a tres exconsellers, Josep Rull, Dolors Bassa i Raül Roimeva, en una jornada en què en va processar 25 d’implicats en el "procés", 13 per rebel·lió, entre ells Marta Rovira, que ha fugit a Suïssa.

En declaracions en el Parlament, l’exconseller d’Interior, exlíder d’Unió i actual diputat d’Units, Ramon Espadaler, ha mostrat el seu "respecte" a les decisions judicials, però ha aclarit: "Això no ens priva de dir, amb molta claredat, que creiem que és una mesura exagerada, sobredimensionada, desproporcionada".

"Demanem que es reconsideri i s’opti per la llibertat condicional d’aquestes persones, per raons d’humanitat, per ells i les seues famílies, i perquè així no resoldrem absolutament res", ha assenyalat.

Des d’Units, Espadaler ha reclamat a l’independentisme que "retorni als camins de la legalitat", un "esforç que ja es notava en el discurs de Turull" com a candidat, ja que ha recordat que "transitar per fora d’aquest camí té molts costos, humans, personals, polítics i socials".

Però de la mateixa manera ha demanat amb "molta més fermesa" al Govern que "no miri més cap a cap altre costat i delegui en la justícia la resolució d’un problema polític, perquè s’ha de complir la llei, sí, però també s’ha de fer política."

tracking