SEGRE

POLÍTICA

JxCat promet: "No fallarem"

Reclama unitat davant de la "deshumanització" del 155 i

JxCat promet:

JxCat promet: "No fallarem"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de Junts per Catalunya (JxCat) Quim Torra ha demanat avui unitat a l’independentisme davant la "deshumanització" dels partits que donen suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, i ha llançat una promesa per al seu company de files a presó Jordi Turull: "No fallarem".

"Conjurem-nos per persistir i per guanyar perquè només així Jordi i la resta de presos polítics i exiliats tornaran a ocupar els escons que, com nosaltres, ja els llancen de menys" ha apuntat Torra durant el ple d’investidura de Turull reconvertit en un debat sobre l’"excepcional" situació política, després que el Suprem dictés presó provisional per a ell i altres dirigents independentistes.

Torra ha criticat "la regressió democràtica i l’autoritarisme de l’Estat", i ha afirmat que Catalunya ha d’exercir "l’autodeterminació com a autoprotecció".

"Els independentistes som aquí per la voluntat de la gent. Només a ells devem obediència", ha subratllat Torra, que ha reclamat al Govern que s’assegui a negociar i provi de "convèncer-los" de per què haurien de voler seguir dins d’Espanya.

tracking