SEGRE

SUCCESSOS

Un nen mor en el Retiro després de caure-li a sobre un arbre a causa del vent

El menor és la primera víctima mortal a causa del temporal de vent, neu i pluja que ha portat la borrasca Hugo

Un nen mor en el Retiro després de caure-li a sobre un arbre a causa del vent

Un nen mor en el Retiro després de caure-li a sobre un arbre a causa del ventEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de quatre anys ha mort en caure-li a sobre un arbre al parc del Retiro de Madrid, que estava sent desallotjat pel fort vent, segons ha informat Efe un portaveu d’Emergències Madrid i fonts municipals.

El succés ha ocorregutoot a les 13.30 hores dins del parc, en la confluència dels carrers Menéndez Pelayo i Eivissa, poc més de mitja hora després que l’Ajuntament de Madrid informés del tancament del complex davant de la possibilitat de la caiguda d’arbres i branques a causa de les fortes ratxes de vent que avui fuetegen la ciutat.

El menor és la primera víctima mortal a causa del temporal de vent, neu i pluja que ha portat la borrasca Hugo, que afecta a la península en les últimes hores i comença a cedir, encara que les nevades encara dificulten el trànsit en algunes autovies i 72 carreteres de la xarxa secundària del nord, de la quins 16 segueixen tancades i 29 exigeixen utilitzar cadenes.

El temporal com a conseqüència del pas d’Hugo ha posat avui en alerta a 16 comunitats per neu, fort vent i intens onatge, amb especial incidència en Astúries, Cantàbria, País Basc i Galícia, que estan en alerta roja per ones de fins nou metres.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ja va avisar ahir que la neu dificultaria la circulació el segon dia de l’operació sortida de les vacances de Setmana Santa, sobretot a les carreteres de la meitat nord peninsular.

En aquests moments les principals dificultats a les carreteres es troben en les comunitats de Cantàbria, Castella i Lleó i Astúries, segons ha indicat la DGT al seu últim butlletí.

Astúries, una de les comunitats més afectada per la neu, manté tancada al trànsit l’AS-231 a l’altura de Leitariegos, entre els quilòmetres del 25 al 35, l’AS-228 del quilòmetre 39 al quilòmetre 49, l’AS-348 al port de Connio des del quilòmetre 6 al quilòmetre 20 i l’AS-364 en l’alt de La Marta en ambdós sentits.

A Castella i Lleó, els problemes continuen a la província de Lleó on les autovies A-6 i l’AP-66 presenten alguns trams amb paviment lliscant per la neu, encara que continuen aptes al trànsit, i en la CL-626, a l’altura de Villablino, continuen tancats al trànsit els 7 primers quilòmetres.

A la província d’Àvila, el port de Peñanegra és intransitable; mentre que a Burgos les carreteres corresponents als ports Estacas de Trueba i La Lunada romanen tancades al trànsit. A Salamanca, les últimes nevades han tallat la DSA-191 a l’altura de Candelario.

En la comunitat Foral de Navarra, la NA-2011 segueix intransitable entre els quilòmetres 7 i 20 a l’altura de Larau i a Cantàbria els trams de carreteres dels Ports muntanya de Lunada i Estaca de Trueba també estan tancats.

A Galícia, el pas d’Hugo ha causat dos tornados que han provocat danys a les localitats de Cee (A Coruña) i Cambados (Pontevedra), mentre que un llamp ha deteriorat una teulada a Miño (A Coruña), segons el 112.

El pas de la borrasca ha deixat igualment múltiples desperfectes en diversos punts de Galícia.

El vent també ha obligat a tancar el port de la Savina de Formentera pels riscos que suposen per a la navegació a tot el litoral de les Pitiusas.

La DGT recomana als conductors que vagin a viatjar durant aquest primer cap de setmana d’operació sortida de Setmana Santa planificar el viatge abans de sortir consultant el pronòstic meteorològic i l’estat de la circulació de les carreteres.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior ha emès un avís davant de la previsió de fort temporal marítim, vents intensos a terra i nevades durant el cap de setmana.

Protecció Civil recomana assegurar portes, finestres i qualsevol objecte que pugui caure a la via pública, així com allunyar-se de cornises, arbres, murs, edificacions en construcció o grues que puguin desprendre’s.

A la carretera, recorda extremar la precaució a la sortida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesats en carreteres de doble sentit, així com fer atenció a la possible presència d’obstacles en la via. 

tracking