SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Cs veu pròxim un acord amb el PP sobre els pressupostos

Després de deixar la senadora Pilar Barreiro el Grup Popular || Els populars critiquen la irresponsabilitat del partit de Rivera

El secretari general de Ciutadans (Cs), José Manuel Villegas.

El secretari general de Ciutadans (Cs), José Manuel Villegas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va considerar ahir factible un acord amb el PP sobre els Pressupostos per al 2018 abans que dimarts el Consell de Ministres aprovi el projecte de llei. “Creiem que sí que és possible”, va dir Villegas una vegada que la senadora del PP Pilar Barreiro hagi deixat el grup popular i s’ha passat al mixt.

Per això, Villegas va dir que l’acord haurà d’incloure “sí o sí” les condicions imposades per Cs, la majoria ja recollides en un document previ firmat al setembre amb el PP. Abaixar l’IRPF a la classe mitjana i treballadora, apujar les pensions més baixes, ampliar una setmana més el permís de paternitat, fixar mil euros a l’any de deducció per fill en guarderia, equiparar els salaris de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil als de les policies autonòmiques o invertir en infraestructures productives, com el Corredor Mediterrani, entre altres.

Per la seua part, el vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, va criticar la irresponsabilitat de Cs per haver portat el país a la possibilitat de “deixar-lo sense Pressupostos” a l’imposar ea PP la condició que Barreiro sortís del partit.

Segons va assegurar Egibar, l’actuació de l’Estat a Catalunya pretén “inhabilitar tota una generació de polítics independentistes” i també “donar una lliçó a tercers, per treure les ganes a qualsevol”. Egibar va considerar que la decisió del Tribunal Suprem d’ordenar ahir l’ingrés a presó de cinc dirigents independentistes confirma “el full de ruta d’un Estat autoritari i venjatiu, que no ha pogut actuar a Catalunya per les vies democràtiques i n’utilitza d’altres: els tribunals de Justícia” (més informació a les pàgines 3, 4 i 5).

El PNB insisteix que “amb el 155 no hi ha negociació amb el PP”? El portaveu del PNB al Parlament basc, Joseba Egibar, va insistir ahir que amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya “no hi ha negociació de pressupostos” de l’Estat amb el PP.

tracking