SEGRE

ESNOTICIA

El ple es converteix en un homenatge als familiars dels diputats presos i exiliats

JxCat, ERC, la CUP i Catalunya en Comú-Podem van rendir una clamorosa ovació || Des dels escons de Ciutadans i el PSC van quedar-se indiferents i el PP va abandonar la sala abans de l’inici

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inici de la intervenció del diputat de Junts per Catalunya Quim Torra al ple d’ahir al Parlament va servir per rendir un emocionant homenatge als familiars de Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Raül Romeva, diputats que divendres van ser empresonats per ordre del Tribunal Suprem.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va alterar el calendari polític, enviant Turull a la presó amb quatre diputats més, fet que va dur el president de la cambra, Roger Torrent, a suspendre la sessió d’investidura. Tanmateix, es va celebrar una sessió que va servir per posar en evidència l’anormalitat democràtica que viuen les institucions catalanes i que va servir d’homenatge a tots els presos polítics i exiliats.

Al començar el seu discurs, Torra va enviar un “agraïment molt sentit als familiars dels que van ser ahir empresonats”. “Gràcies per ser aquí, pel coratge i per la força”, va dir mirant als que eren a la tribuna, entre els quals hi havia les esposes de Turull, Rull i Romeva, les filles de Turull i les germanes de Bassa i Forcadell.

Immediatament, els diputats de Junts per Catalunya, ERC, la CUP i els comuns van esclatar en aplaudiments i es van posar drets dirigint les mirades a la tribuna de convidats.

Mentrestant, des dels escons de Ciutadans i PSC els diputats no van fer cap gest cap als familiars. Especialment rellevant va ser la indiferència que va mostrar la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que va assegurar al seu torn de paraula que l’actual situació havia portat que els diputats ja no se saludessin entre ells.

A més, el Partit Popular va rebutjar participar en la sessió al considerar que el ple era “un frau de llei” per no haver estat desconvocada la sessió d’investidura com a tal i haver convocat un ple extraordinari.

Des de la distància, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va agrair l’esforç dels familiars dels independentistes presos, dels quals també va elogiar textualment la seua dignitat. “Gràcies pel vostre coratge. Gràcies per la vostra força”, va manifestar en un tuit.

tracking