SEGRE

POLíTICA

La CUP s'ofereix a entrar a la Mesa per impulsar la investidura de Puigdemont

Carles Riera crida la vaga general

La CUP s'ofereix a entrar a la Mesa per impulsar la investidura de Puigdemont

La CUP s'ofereix a entrar a la Mesa per impulsar la investidura de PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP s’ha ofert avui a incorporar-se a la Mesa del Parlament per facilitar la investidura del líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, com a resposta a la seua detenció a Alemanya. A la Mesa del Parlament, composta per set diputats, les forces independentistes compten amb majoria: JxCat té dos cadires, ERC unes altres dos, mentre que Ciutadans també té dos i el PSC, una.

La CUP manca de representant a la Mesa, però està disposada a ocupar el lloc d’aquells membres de JxCat i ERC que puguin témer les conseqüències de permetre la investidura de Puigdemont en contra del criteri dels tribunals. Sobre la possibilitat de forçar una investidura a distància de Puigdemoint, la portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, ha dit aquesta tarda que "tota proposta és benvinguda", però es té que "parlar per valorar-lo".

En un comunicat, la CUP ha constatat que "la situació és greu" i "cal reforçar immediatament la legitimitat" de Puigdemont, a qui els anticapitalistes continuen considerant el president de la Generalitat, en no reconèixer el seu cessament en virtut de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. La CUP s’ha posat així mateix "a disposició de tots els actors polítics democràtics per articular una proposta de Pacte Nacional pels Drets Civils i Polítics i detenir el país per denunciar l’Estat d’excepció que viu Catalunya". A més, ha denunciat la "violència policial" dels Mossos d’Esquadra en la concentració de protesta als voltants de la Delegació del Govern a Barcelona i s’ha solidaritzat amb els detinguts.

tracking