SEGRE

SUCCESSOS METEOROLOGIA

Mor un nen de quatre anys a Madrid al caure-li un arbre a causa del fort temporal

Diversos tornados causen danys materials en localitats de València i Galícia || La costa nord de la Península registra onades amb una altura de fins a 10 metres, amb més incidència a Cantàbria

Vista del lloc on ahir va morir un nen de quatre anys, al parc del Retiro de Madrid.

Vista del lloc on ahir va morir un nen de quatre anys, al parc del Retiro de Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de quatre anys va morir ahir al caure-li un arbre al parc del Retiro de Madrid, que estava sent desallotjat pel fort vent. El succés va tenir lloc mitja hora després que l’ajuntament de la ciutat anunciés el tancament del complex davant del risc de la caiguda de branques i arbres a causa de les fortes ratxes de vent que patia la capital.

La delegada de Medi Ambient i Mobilitat del Consistori, Inés Sabanés, va precisar que l’arbre havia estat revisat aquesta mateixa setmana i que el parc estava abalisat i amb diverses zones restringides, com la infantil, seguint els protocols d’actuació previst per a vents de 71 a 85 quilòmetre per hora. La mort del petit suposa la quarta víctima mortal a Madrid per successos d’aquest tipus en menys de quatre anys.

El menor ha sigut la primera víctima mortal del temporal de vent, pluja i neu que fueteja la Península des de l’entrada de la borrasca Hugo, que va posar ahir en alerta setze comunitats autònomes, amb especial incidència a Astúries, Cantàbria, País Basc i Galícia.

A la localitat valenciana de Xàtiva, un petit tornado registrat ahir a primera hora del matí va aixecar el sostre d’un aparcament, el qual va impactar contra diversos vehicles que es trobaven estacionats, encara que el Consorci Provincial de Bombers va informar que no es van produir ferits. Mentrestant, a Cee i Cambados, poblacions de la Corunya i Pontevedra, respectivament, dos tornados van provocar danys materials.

A Cantàbria, la borrasca Hugo es va deixar notar amb onades de fins a 10 metres d’altura i ratxes de vent de 100 quilòmetres per hora, mentre que a la província de Biscaia es van registrar onatges de fins a 9 metres d’altura.

A Catalunya la intensitat va ser menor, amb avisos al litoral per vents costaners amb onades d’entre tres i quatre metres d’altura.

Mor un menor de 9 anys ofegat amb una cortina amb què jugavaUn nen de nou anys va morir ahir accidentalment a Caravaca de la Cruz, a Múrcia, a l’ofegar-se amb una cortina amb la qual estava jugant. Els fets es van produir ahir al voltant de dos quarts de sis de la tarda. La mare, que en aquell moment es trobava en una altra habitació del domicili, es va trobar el petit estirat a terra i va alertar la resta de veïns amb els seus crits, que van avisar els serveis d’emergències.

Vista del lloc on ahir va morir un nen de quatre anys, al parc del Retiro de Madrid.

Vista del lloc on ahir va morir un nen de quatre anys, al parc del Retiro de Madrid.EFE

tracking