SEGRE

TERRORISME ESTAT ISLÀMIC

Mor el policia que es va intercanviar amb una ostatge al sud de França

Arresten dos persones relacionades amb l’autor de l’atac jihadista prop de Carcassona

Homenatge a Arnaud Beltrame, el gendarme que va morir en l’atac al sud de França.

Homenatge a Arnaud Beltrame, el gendarme que va morir en l’atac al sud de França.GENDARMERIE NATIONALE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gendarme que es va intercanviar per un dels segrestats en l’atac jihadista a França, Arnaud Beltrame, va morir ahir a causa de les ferides. El tinent coronel de la gendarmeria va resultar ferit de gravetat durant la intervenció per neutralitzar el jihadista, identificat com Redouane Lakdim, un francomarroquí de vint-i-sis anys, que va ser abatut per les forces de seguretat franceses. Beltrame va decidir intercanviar-se per una dona que Lakdim tenia retinguda al fer-se fort a l’interior del supermercat Super U de Trebes, a pocs quilòmetres de la ciutat de Carcassona, després que la resta d’ostatges aconseguissin escapar per la porta del darrere de l’edifici.

Els investigadors sospiten que l’atac s’hauria iniciat a Carcassona, on es va localitzar el cos sense vida d’una persona amb una ferida de bala al cap.

Cap a les 11.00 hores, Lakdim va assaltar el supermercat de Trebes, on va matar el carnisser de l’establiment i un dels clients. Finalment, les forces de seguretat van aconseguir abatre l’atacant.

Respecte a la investigació, les autoritats gal·leses van confirmar la detenció d’una dona relacionada amb l’autor de l’atemptat. El fiscal de París, François Molins, la secció antiterrorista del qual està a càrrec de la investigació, va indicar que l’arrestada està acusada d’associació criminal de malfactors amb finalitats terroristes. Segons les primeres indagacions, la dona, de divuit anys, era la parella de Ladkim i “compartia la seua vida”. A més, durant la nit es va afegir un menor de disset anys i amic de l’atacant, que ara és investigat per determinar-ne la participació.

Espanya vigilava el terrorista de Trebes per delictes de narcotràficL’autor de l’atemptat al supermercat de Trebes, al sud de França, era vigilat per les autoritats espanyoles després d’haver-lo detectat en diverses ocasions en operacions relacionades amb el narcotràfic. Així ho va confirmar el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, durant la inauguració del Centre de Gestió de Trànsit a Sevilla. El ministre va indicar que el terrorista havia estat a Espanya en alguna ocasió, encara que va explicar que no es tenia constància d’activitats d’origen jihadista.

tracking