SEGRE

ESNOTICIA

Torrent insta a formar un front comú davant la “suspensió” de la democràcia

Proposa una aliança entre demòcrates contra la repressió autoritària de l’Estat

El president del Parlament, Roger Torrent, durant el seu discurs en el qual va demanar formar un front comú contra la repressió de l’Estat.

El president del Parlament, Roger Torrent, durant el seu discurs en el qual va demanar formar un front comú contra la repressió de l’Estat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, va demanar ahir a la Cambra la formació d’un front comú entre “els demòcrates de l’Estat, Europa i el món” per fer front als atacs contra els drets fonamentals a Espanya. Segons Torrent, Madrid “no va suspendre el ple d’investidura; va suspendre la democràcia”.

El president del Parlament, Roger Torrent, va encapçalar ahir un acte al Parlament en defensa dels “drets civils i polítics”. Acompanyat per expresidents de la Cambra i de la Generalitat, així com per representants de JxCat, ERC, CUP i CatECP, Torrent va proposar als partits polítics i a la societat de fer un front comú davant de la “suspensió de la democràcia” per part de l’Estat i davant de l’atac “als valors universals”.

El president va voler també fer una crida a tots els “demòcrates de l’Estat, Europa i el món” a ser solidaris amb Catalunya i unir-se en la seua causa. Va aprofitar també per carregar contra els empresonaments decretats divendres i va criticar que la justícia espanyola “criminalitzi idees polítiques”, la qual cosa és més propi de “règims autoritaris”.

Durant la lectura del manifest, Torrent va explicar que la situació ja no va de paraules, sinó d’accions. “No els vull proposar retòrica, els proposo dignitat. No els demano laments, els demano respostes”, va explicar el president del Parlament, i va proposar establir una aliança entre tots els demòcrates per exigir i aconseguir la llibertat de totes les persones perseguides per “haver posat en mans de la ciutadania” les decisions sobre el futur polític de Catalunya.

Torrent va explicar que els atacs als drets civils s’han intensificat en els últims mesos, motiu pel qual cal donar una resposta “pacífica i democràtica”. Va criticar també que les decisions preses pels tribunals signifiquen un pas “dolorosament contundent i definitiu” en el marc de la repressió política. El president va incidir en la idea que la lluita no és entre Catalunya i Espanya, com tampoc entre independentistes i constitucionalistes. “No és un embat de banderes, sinó de valors universals”, va dir Torrent, motiu pel qual la resposta ha de ser política.

Finalment, el president de la Cambra va voler llançar un missatge de “profunda esperança” als representants polítics i a la població catalana. En aquest sentit, va assegurar que si tots els demòcrates actuen conjuntament des de la societat civil i les institucions, no només es posarà fi a “les imposicions i a la repressió” sinó que es podrà aspirar a “construir un país millor, més just i més lliure” del que s’ha tingut fins ara.

El PDeCAT busca formar noves aliances per articular el GovernEl PDeCAT va organitzar ahir a la tarda un consell nacional, just després de la decisió del Tribunal Suprem d’empresonar cinc dirigents catalans. El principal missatge que es va voler transmetre va ser el de la necessitat d’ampliar les aliances per poder formar un nou Govern “com més aviat millor” per recuperar les institucions i aixecar l’article 155 de la Constitució. En aquest sentit, la presidenta del partit, Neus Munté, va proposar “eixamplar el front per la democràcia” buscant més aliats per guanyar la “batalla democràtica”. En la mateixa línia es va expressar la coordinadora general, Marta Pascal, que va assegurar durant la seua intervenció que defensaran “la causa democràtica contra qui faci falta” i que parlaran “amb qui sigui”, estiguin a favor de la independència o no.

El president del Parlament, Roger Torrent, durant el seu discurs en el qual va demanar formar un front comú contra la repressió de l’Estat.

El president del Parlament, Roger Torrent, durant el seu discurs en el qual va demanar formar un front comú contra la repressió de l’Estat.EFE

tracking