SEGRE

TRIBUNALS

Puigdemont seguirà detingut a Alemanya mentre s'estudia l'extradició

Bèlgica, tanmateix, no veu risc de fuga en els consellers Comin, Serret i Puig

Puigdemont seguirà detingut a Alemanya mentre s'estudia l'extradició

Puigdemont seguirà detingut a Alemanya mentre s'estudia l'extradicióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont seguirà detingut a Alemanya mentre la justícia d’aquest país estudia l’ordre de detenció i entrega cursada per Espanya, segons va informar la Fiscalia.

Per la seua part, la Fiscalia de Brussel·les va informar que està en contacte amb els advocats dels exconsellers catalans fugits a Bèlgica (Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret) i considera que no hi ha risc de fuga, per la qual cosa no els està buscant activament.

El Ministeri Públic va confirmar en un comunicat que està en contacte amb els advocats dels tres polítics independentistes i que aquests els han transmès que "els seus clients estan a disposició de la justícia belga".

"Per aquesta raó i ja que no existeix un risc manifest de fuga, la senyora Serret, i els senyors Comín i Puig no són buscats activament", va afegir la fiscalia en el seu comunicat.

La Fiscalia de Brussel·les va indicar que ha demanat "informacions complementàries" a les autoritats judicials espanyoles a través d’Eurojust (l’organisme de cooperació judicial de la Unió Europea) però no va precisar de quines informacions concretes es tracta.

Així mateix, va comunicar que els exconsellers catalans no han comparegut encara davant d’un jutge d’instrucció belga encara que "és possible que aquest sigui el cas en el futur pròxim", si bé va refusar "anticipar" com continuarà el procediment.

La Fiscalia de la capital belga va recordar que aquest procediment no és la continuació de l’obert al novembre quan l’Audiència Nacional d’Espanya va emetre per primera vegada els mandats d’arrest europeus contra ells, sinó un de nou basat en les euroordres emeses la setmana passada pel Tribunal Suprem espanyol.

El Ministeri Públic belga no va informar sobre els pròxims passos en el procediment i es va limitar a assenyalar que informarà si té lloc una "evolució important".

La Fiscalia ha examinat avui les ordres d’arrest europees contra els exconsellers catalans que va rebre el passat dissabte, després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena decidís divendres reactivar-les.

Ara, una vegada que la Fiscalia rebi la informació que ha sol·licitat a Espanya, podria demanar als exconsellers que compareguin davant d’un jutge d’instrucció, apunten fonts del Ministeri Públic.

Els exconsellers s’haurien llavors de presentar davant de la policia belga abans de ser escoltats pel jutge en un termini màxim de 24 hores.

A partir d’allà i segons el procediment que regeix les euroordres, la justícia belga tindrà en total un màxim de 60 dies a comptar a partir de l’arrest per decidir si accepta o denega la seua entrega a Espanya, termini que pot prolongar-se fins 90 dies en casos excepcionals.

tracking