SEGRE

SUCCESSOS CATÀSTROFE

Almenys 64 morts a l'incendiar-se un cine en un centre comercial de Sibèria

Una dona plora als voltants del centre comercial sinistrat.

Una dona plora als voltants del centre comercial sinistrat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia va quedar ahir commocionada pel voraç incendi que es va declarar diumenge a la tarda en un centre comercial de la ciutat siberiana de Kémerovo i que va causar almenys seixanta-quatre morts. Unes set-centes persones, entre bombers i socorristes, treballaven ahir en les tasques de recerca de cadàvers i en l’extinció, ja que el foc es va revifar al matí.

Segons apunten les primeres investigacions, el foc es va desfermar al quart i últim pis de l’edifici, on hi havia dos sales de cine, el sostre de les quals es va esfondrar, i un centre de jocs infantils.

En alguns vídeos gravats es va poder veure com algunes persones saltaven per les finestres del centre comercial per fugir de les flames. Els forenses van poder identificar disset dels morts, dels quals vuit eren nens que passaven la tarda amb els seus pares. Mentre segueixen les investigacions, ja s’han detectat nombroses irregularitats. A l’edifici no es va activar l’alarma antiincendis, i a més les sortides d’emergència dels cines estaven bloquejades.

Les autoritats russes van anunciar la detenció de quatre persones en el marc de la causa penal oberta, entre les quals el director de l’empresa operadora del centre comercial i l’arrendatari d’un local en el qual s’hauria pogut provocar l’incendi.

tracking