SEGRE

ESNOTICIA

El jutge alemany deixa Puigdemont a la presó fins a decidir sobre l'extradició

El tribunal de primera instància alemany de Neumünster va ampliar ahir la detenció preventiva de Carles Puigdemont, després que comparegués durant unes tres hores i mitja davant del jutge. El seu advocat afirma que el magistrat té encara 48 hores per decidir si el deixa en llibertat o no fins que decideixi sobre l’extradició.

Expectació a l’arribar a la presó de Neumünster la furgoneta on es creia que anava Puigdemont.

Expectació a l’arribar a la presó de Neumünster la furgoneta on es creia que anava Puigdemont.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont seguirà detingut a Alemanya mentre la justícia d’aquest país estudia el cas. “La decisió d’avui [per ahir] no significa que Puigdemont hagi de ser extradit, sinó que ara comença el procés”, va dir el fiscal superior del districte judicial, Georg Güntge, davant de la presó de Neumünster, on diumenge va ingressar Puigdemont després de ser detingut al creuar la frontera amb Dinamarca. La defensa de Puigdemont va matisar que el magistrat té quaranta-vuit hores per decidir si el deixa o no en llibertat fins que decideixi sobre l’extradició.

El tribunal de primera instància d’aquesta localitat, on ahir va comparèixer el líder de JxCat, va acceptar la petició de la Fiscalia general de l’estat federat de Schleswig-Holstein perquè Puigdemont continuï a la presó al considerar que existeix “risc de fuga”. Serà el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein el que ha d’analitzar la documentació enviada per Espanya per determinar si es compleixen els requisits perquè Puigdemont sigui extradit a Espanya, un procediment que es pot allargar fins a seixanta dies. Una vegada presa la decisió, si s’arribés a la conclusió que s’ha d’extradir Carles Puigdemont, seria el fiscal general de Schleswig-Holstein el que ho acabaria autoritzant. Per la seua part, el portaveu del Govern alemany, Steffen Seibert, va dir que “Espanya és una democràcia plena i un Estat de dret” i va recordar que la posició de la cancellera, Angela Merkel, sobre la crisi catalana és que es tracta d’un assumpte que Espanya ha de resoldre “d’acord amb les lleis” del país. En aquest context, Carles Puigdemont va traslladar un missatge als catalans a través de la seua dona, Marcela Topor: “Ara no hi ha d’haver violència.”

Per una altra banda, les forces independentistes treballen per donar una sortida a la investidura d’un president i n’hi ha de diferents, en què l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, es manté com una figura que podria concitar el consens necessari i que ja compta amb el suport del seu partit, el PDeCAT i del seu poder municipalista.

Expectació a l’arribar a la presó de Neumünster la furgoneta on es creia que anava Puigdemont.

Expectació a l’arribar a la presó de Neumünster la furgoneta on es creia que anava Puigdemont.EFE

tracking