SEGRE

CONFLICTE CATALÀ

La Fiscalia alemanya estudia si demana executar l’ordre d’entrega de Puigdemont

A partir de la documentació remesa per Espanya, l’Audiència Territorial serà l’encarregada de comprovar si existeixen raons per a l’extradició

La Fiscalia alemanya estudia si demana executar l'ordre d'entrega de Puigdemont

La Fiscalia alemanya estudia si demana executar l'ordre d'entrega de PuigdemontEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de Catalunya Carles Puigdemont haurà de romandre a la presó com a mínim fins que la Fiscalia alemanya decideixi si demana d’executar l’ordre d’extradició dictada per Espanya davant de l’Audiència Territorial de Schleswig (nord), el que tardarà "alguns dies".

Segons va explicar a Efe la fiscal en cap de Schleswig, Wiebke Hoffelner, la decisió que Puigdemont segueixi a la presó de Neumünster -presa ahir pel jutjat de primera instància d’aquesta localitat- no és recurrible.

El líder independentista seguirà així empresonat fins que la Fiscalia General de l’estat federat de Schleswig-Holstein estudiï el cas -amb ajuda de la documentació procedent d’Espanya- i acudeixi a l’Audiència Territorial per presentar un escrit per executar l’euroordre o, en el seu defecte, argumentar que no es compleixen les condicions per fer aquest pas.

La presentació d’aquest escrit requerirà d’"uns dies, no setmanes", va assegurar Hoffelner, que va explicar que el procés es duu a terme "relativament ràpid" i "podria ser abans de Pasqua", encara que "és difícil de predir".

Si considera que no es compleixin els requisits legals, Puigdemont quedaria en llibertat.

Però si finalment defensa l’execució de l’euroordre dictada per Espanya, que reclama a Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics en el marc del procés independentista català, el futur de l’expresident quedaria en mans de l’Audiència Territorial.

En aquesta instància pot decidir-se, abans de la resolució definitiva del cas, si es manté a presó a Puigdemont o si queda a llibertat sota certes condicions (per exemple, sense passaport o amb l’obligació de presentar-se davant de la Justícia periòdicament).

A partir de la documentació remesa per Espanya, l’Audiència serà l’encarregada de comprovar si existeixen raons per a l’extradició i si l’entrega de Puigdemont és admissible des del punt de vista legal.

Si no percep obstacles jurídics, es procediria a executar l’extradició.

La decisió final es demorarà altres dies més, encara que és difícil de pronosticar quant temps, va agregar Hoffelner, que va indicar que durant el procés probablement no sigui necessària una declaració de Puigdemont, ja que els tràmits solen realitzar-se per escrit.

El líder independentista va ser detingut diumenge al matí al nord d’Alemanya, poc després de creuar amb cotxe la frontera amb Dinamarca.

Puigdemont provava de tornar per terra a Bèlgica després d’una visita a Finlàndia, durant la qual el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena va reactivar l’euroordre de detenció en contra seu.

tracking