SEGRE

POLÍTICA ECONÒMICA

Llum verda avui al pressupost amb la pujada de les pensions mínimes

El Consell de Ministres l’aprova amb el suport de Cs però sense l’aval del Congrés

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, durant la roda de premsa que va oferir ahir al Congrés.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, durant la roda de premsa que va oferir ahir al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat del 2018, que aprovarà avui dimarts el Govern central, contindrà una pujada de les pensions mínimes i de viudetat del 2%, segons l’acord pressupostari anunciat pel president de Ciutadans, Albert Rivera.

En una roda de premsa celebrada ahir al Congrés, Rivera va assegurar que aquestes prestacions es revaloritzaran per sobre de la inflació, una cosa que ja havia avançat el president Mariano Rajoy en la seua compareixença al Ple per parlar del sistema de pensions, encara que sense especificar la xifra de l’increment.

En total, aquestes mesures podrien beneficiar 7,2 milions de pensionistes, segons va declarar Rivera durant la compareixença, en la qual va assegurar que, d’aquesta forma, aquestes pensions pujarien “per sobre de l’IPC amb càrrec als Pressupostos”. “Això serà immediat. Si s’aproven els Pressupostos, 7,2 milions de pensionistes tindran pujades per sobre de l’IPC a la butxaca”, va anotar.

El ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, es va mostrar “convençut” que s’aprovaran els Pressupostos, fins i tot els de l’any que ve, malgrat el context polític a Catalunya, i va celebrar l’acord subscrit amb Ciutadans.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va carregar contra l’acord de PP i Ciutadans i el seu objectiu comú, va dir, de “consolidar la retallades de l’estat de benestar”.

Espanya compleix el dèficit gràcies als ajuntaments i a les autonomies

Espanya va complir l’objectiu de dèficit públic el 2017 gràcies a la contribució de les corporacions locals i les comunitats autònomes, que van permetre compensar les desviacions de l’Administració central i la Seguretat Social. El 2017, les administracions públiques van sumar un dèficit de 35.758 milions d’euros, un 25,5% inferior a la de 2016 i que equival al 3,07% del PIB, per sota de l’objectiu del 3,1% pactat amb Brussel·les. Una vegada incorporats els 475 milions d’euros d’ajuda a les institucions financeres, la xifra de dèficit ascendeix a 36.233 milions, un 3,11% del PIB. El compliment per subsectors ha estat desigual. Així, el dèficit de l’Administració central ha crescut a l’1,9% del PIB, per sobre de l’objectiu de l’1,1%. També els Fons de la Seguretat Social han superat el seu objectiu un 1,48% del PIB, davant la meta de l’1,4%.

tracking