SEGRE

ESNOTICIA

“Ningú es pot burlar de la justícia infinitament”

Santamaría celebra la detenció de Puigdemont com “una bona notícia” || Acusa Torrent d’“extralimitar-se en les seues funcions”

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría

Santamaría veu "absurd i ridícul" un Govern simbòlicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va celebrar com “una bona notícia” la detenció de Carles Puigdemont i va recalcar que demostra que les institucions “funcionen” i que Europa és un “espai de dret” en el qual uns països confien en els altres.

“Ningú pot burlar-se de la justícia infinitament”, va apuntar, amb referència a Puigdemont. “En aquest país, Espanya, tots som iguals davant de la llei”, va afegir Santamaría.

Després de les protestes per l’empresonament dels exconsellers i la detenció de Puigdemont, la vicepresidenta va reclamar respectar la justícia i els cossos de seguretat. “Poc poden parlar de democràcia els que no respecten l’imperi de la llei o les decisions judicials”, va afirmar. “Demano respectar els drets i les opinions del conjunt. La resta de coses són sectarisme antidemocràtic”, va concloure. Davant de la possibilitat d’investir Puigdemont com a president, Santamaría va apuntar que, si no ha aconseguit accedir al càrrec, és pel recurs que el Govern espanyol va presentar al TC per impedir una investidura a distància. “Catalunya necessita un president de la Generalitat dins de la llei i fora de la presó”, va insistir. Així mateix, va criticar el president del Parlament, Roger Torrent, que va demanar un “front comú” per “salvar la democràcia”.

Per a Santamaria, Torrent s’“extralimita en les seues funcions”. “Se li oblida que és el president del Parlament i que la primera funció que té, i que està incomplint, és proposar un candidat viable a Catalunya”, va ressaltar. “Espero que sigui conscient que no hi és exclusivament per atendre els seus seguidors sinó que hi és per atendre el conjunt dels parlamentaris”, va afegir la vicepresidenta.

D’altra banda, la vicepresidenta va defensar un debat “en profunditat” sobre el “sectarisme” de TV3 i va convidar els grups parlamentaris catalans a demanar-ho al president del Parlament, Roger Torrent. Al seu entendre, els grups parlamentaris haurien de fer un control “molt exhaustiu” de la televisió pública catalana. “No em ficaré en cases de ningú, però crec que seria molt bo un debat en profunditat al Parlament de Catalunya sobre la posició de TV3”, va manifestar.

tracking