SEGRE

El Tribunal d'Edimburg deixa Ponsatí en llibertat condicional

L’exconsellera haurà de comparèixer de nou el 12 d’abril

L'exconsellera arriba aquest dimecres a la comissaria d'Edimburg.

El Tribunal d'Edimburg deixa Ponsatí en llibertat sota fiançaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal d’Edimburg va concedir aquest dimecres la llibertat condicional a Clara Ponsatí a l’espera d’estudiar l’euroordre rebuda per la justícia espanyola. El tribunal ha establert mesures cautelars sobre l’exconsellera com són la retirada del passaport i l’obligada disposició a estar comunicada amb el tribunal.

Ponsatí s’ha personat voluntàriament aquest dimecres davant la justícia després que Espanya tornés a obrir l’euroordre per a tots els exconsellers de la Generalitat investigats pel ‘procés’ que actualment resideixen a altres països. La vista d’avui simplement era de reconeixement, així que l’exconsellera s’havia d’identificar amb el seu advocat per iniciar els tràmits judicials.

L’advocat de Clara Ponsatí ha comparegut després de la vista davant dels mitjans i ha destacat que els càrrecs que se li imputen a l’exconsellera no són res més que “venjança de l’Estat espanyol contra Catalunya per voler donar mecanismes democràtics a la causa catalana”. L’advocat rebutja la rebel·lió i la malversació de fons públics demandada per Espanya i afirma que en la jornada de l’1 d’octubre va ser la policia espanyola la que va crear els disturbis davant la resistència pacífica dels votants. També ha volgut destacar el caràcter clarament democràtic de la seva defensada.

L’exconsellera ha estat recolzada en tot moment per el seu alumnat de la Universitat de Glasgow. Tant és així que davant dels clams continus que estaven efectuant a favor de la seva actual professora, l’advocat i la pròpia Ponsatí els hi han hagut de demanar silenci per poder continuar la roda de premsa.

El tribunal ha marcat a l’agenda el dia 12 d’Abril perquè Clara Ponsatí torni a personar-se, probablement perquè l’exconsellera efectuï la seva declaració. Al tribunal escocès té ara un període de 60 dies per donar una resposta a la demanda d’extradició, que es podria allargar fins a 90 dies tenint en compte la complexitat del cas.

tracking