SEGRE

ESNOTICIA

Méndez de Vigo: "Saltar-se la llei és atemptar també contra la UE"

Méndez de Vigo: “El líder de JxCat està en mans de la justícia” || Diu que els independentistes no poden anar de víctimes

Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa d’ahir.

Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern central, Íñigo Méndez de Vigo, va afirmar ahir que la situació de Carles Puigdemont està “exclusivament en mans de la justícia” i va assenyalar que la seua acció suposa també atemptar contra la UE. Méndez de Vigo, després de la reunió del Consell de Ministres, va recalcar que saltar-se la llei no es tracta d’una qüestió espanyola, sinó d’atemptar també contra la UE. Després d’afirmar que la situació de Puigdemont es troba exclusivament en mans de la justícia, va incidir que els detinguts no estan privats de llibertat per les seues idees, sinó per anar contra l’Estat de dret. “Tots van ser advertits de les seues actuacions delictives i que tenien conseqüències. Per això, no poden presentar-se com a víctimes”, va assegurar Méndez de Vigo, i va insistir que “la justícia és igual per a tothom i ningú pot pretendre situar-se per sobre de la llei”. Va recordar que la cooperació judicial a la UE ha eliminat el control polític i l’entesa entre les autoritats judicials. En aquest sentit, va remarcar que es va anul·lar l’asil, es va crear l’euroordre, detenció i entrega, a proposta d’Espanya, que suprimeix l’extradició i entrega entre autoritats judicials sense intervenció dels governs. Va aclarir que Alemanya preveu l’entrega i considera el delicte d’alta traïció i va reafirmar que “no es tracta d’una qüestió espanyola sinó d’atemptar també contra la UE”, perquè “suposa atacar els fonaments d’un estat membre”.

Així mateix, va demanar al president del Parlament, Roger Torrent, que avui se celebri un ple en “positiu” i que hi hagi “una obstinació dels errors”. Va considerar que el Parlament no pot investir un candidat que no hi sigui present, com va dir el Tribunal Constitucional, i va alertar que “ja saben les conseqüències polítiques i jurídiques” que porta l’incompliment de les sentències del tribunal de garanties. A més, va opinar que “els brots violents o radicals de cap manera afavoreixen la imatge de Catalunya”.

tracking