SEGRE

ESNOTICIA

Arrimadas: "Volen decidir al Parlament qui surt de la presó?"

Ciutadans afirma que l’ONU no dóna suport a la investidura de Puigdemont i Sànchez

Arrimadas:

Arrimadas: "Ja n'hi ha prou de procés!"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va considerar ahir una “barbaritat” que els grups sobiranistes pretenguin dir-li a la justícia espanyola i alemanya “qui ha de sortir” de la presó, en al·lusió a la resolució que reclamava poder investir Carles Puigdemont. “Aquest ple es basa en diverses falsedats, com que Puigdemont continua sent president, una cosa que sap molt bé Roger Torrent, que ha arribat a proposar fins a dos candidats alternatius”, va assenyalar Arrimadas, que va incloure a la llista de “falsedats” el suposat suport de l’ONU a favor dels drets polítics de Jordi Sànchez i Jordi Turull, tots dos a la presó. “Un comitè de l’ONU només ha contestat a una petició però en cap cas no es posiciona sobre la qüestió de fons”, va concloure.

Durant la intervenció en aquest ple extraordinari, la líder del partit taronja va advertir que l’aprovació de les propostes de resolució dels grups independentistes en defensa de Puigdemont és una “enorme barbaritat”, de manera que va animar la resta de formacions a “sortir de la bombolla del procés”. “Són conscients del que voten? Vostès volen dir-los, des del Parlament, a la justícia espanyola i alemanya el que han de fer, qui ha d’entrar o sortir de la presó. S’adonen de la barbaritat que això suposa?”, va criticar. Tanmateix, Arrimadas va afirmar que la “discrepància és legítima” i que criticar una decisió judicial pot ser “legítim i raonable”, però no pretendre interferir en la justícia. En aquest sentit, la dirigent de la formació taronja també va recriminar als partits independentistes les critiques cap a Espanya: “Espanya és una democràcia plena” i no un país “totalitari i autoritari, com vostès diuen”.

Per la seua part, el portaveu de la formació taronja, Carlos Carrizosa, va atacar amb duresa el discurs del síndic de greuges, que va afirmar que “més que mai fa falta diàleg” i va animar els grups parlamentaris a abandonar qualsevol “unilateralitat”. En una intervenció molt contundent, Carrizosa es va referir a Ribó com “un engranatge més de la maquinària del procés”, a banda de descriure’l com “una pota més” de l’independentisme. De fet, el portaveu de Ciutadans el va equiparar a l’agència ACN, a les ambaixades catalanes, a TV3 i al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). “Si els que no som separatistes hem d’esperar que vostè ens defensi, estem arreglats”, va sentenciar.

tracking