SEGRE

CONFLICTE CATALáN

El 51% dels alemanys, contra l'extradició de Puigdemont, segons sondeig

El 51% dels alemanys, contra l'extradició de Puigdemont, segons sondeig

El 51% dels alemanys, contra l'extradició de Puigdemont, segons sondeigEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 51 % dels alemanys està en contra de l’extradició a Espanya de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, empresonat a Alemanya des de diumenge, i un 35 % li dóna suport, segons un sondeig publicat avui pel diari "Die Welt.

Segons l’enquesta, realitzada per l’institut demoscòpic Civey per encàrrec del diari, el 14 % no té una opinió formada sobre això.

L’estudi mostra clares diferències segons les preferències polítiques dels enquestats i destaca el rebuig de l’extradició entre els votants potencials de L'Esquerra, partit format pels postcomunistes i dissidents del Partit Socialdemòcrata (71 %), i de la ultradretana Alternativa per a Alemanya (66 %).

Només entre els simpatitzants de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera, Angela Merkel, el suport l’extradició assoleix la majoria absoluta (51 %), mentre que un 33 % rebutja l’entrega de Puigdemont a Espanya, on la Justícia l’acusa de rebel·lió i malversació de fons públics.

En el cas del Partit Socialdemòcrata (SPD), aliat de Merkel en el nou govern de gran coalició, el 46 % rebutja l’extradició i el 41 % li dóna suport.

L’euroordre cursada per Espanya es troba ara en mans de la Fiscalia General de Schleswig-Holstein, el "Land" en el qual va ser detingut Puigdemont poc després d’entrar a Alemanya des de Dinamarca quan es dirigia amb cotxe a Brussel·les.

La Fiscalia ha de decidir si demana l’execució de l’extradició a l’Audiència Territorial de Schleswig, instància judicial encarregada de resoldre el cas.

tracking