SEGRE

CONFLICTE CATALáN

ERC aposta per un Govern "polític" i pactes posteriors amb els comuns

ERC aposta per un Govern

ERC aposta per un Govern "polític" i pactes posteriors amb els comunsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’adjunt a la Presidència d’ERC, Pere Aragonès, s’ha desmarcat avui de la proposta dels comuns per formar un Govern amb "independents" i ha advocat per un govern "polític" amb Junts per Catalunya (JxCat) que busqui pactes amb els de Xavier Domènech a posteriori.

"Hem de trobar acords en tots els àmbits en què sigui possible, però crec que fer-ho a nivell de Govern és més difícil perquè hem de preservar la pluralitat existent al Parlament", ha assenyalat en una entrevista a TV3.

Ahir, Domènech va aprofitar la seua intervenció al ple per instar les forces independentistes a "fer un pas enrere" i formar un Govern "ampli i transversal" amb personalitats "independents" que representin a "sensibilitats diverses".

"Nosaltres apostem per un govern polític perquè en aquesta legislatura venim a fer política, venim a fer realitat el projecte polític que va obtenir majoria en les eleccions, i que és avançar en la independència, fer realitat la república catalana i recuperar les institucions", ha subratllat.

Aragonès ha considerat urgent formar un Govern "efectiu" i ha evitat posicionar-se sobre si s’ha de recuperar la candidatura de Carles Puigdemont: "No és una qüestió de noms".

"Ens posarem d’acord, estic convençut, hi ha una sintonia total amb JxCat i tenim un acord de govern tancat. Per tant, en els propers dies ens posarem d’acord i hi haurà una proposta sobre la taula", ha assegurat.

En aquest sentit, ha subratllat que s’ha d’acompanyar la denúncia que "qui ha impedit investidura de Puigdemont ha estat el Govern amb la seua actuació arbitrària" amb la formació d’un govern que pugui prendre decisions.

tracking