SEGRE

CATALUNYA

L’advocat alemany de Puigdemont confia en la seua ràpida sortida de presó

"Confio primer en la independència dels jutges i, en segon lloc, en el Govern alemany", va manifestar les portes de la presó Schomburg

L'advocat alemany de Puigdemont confia en la seua ràpida sortida de presó

L'advocat alemany de Puigdemont confia en la seua ràpida sortida de presóEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat alemany de l’expresident català Carles de Puigdemont, Wolfgang Schomburg, ha confiat avui a la ràpida sortida de presó del seu defensat, a qui va visitar al centre penitenciari de Neumünster (nord d’Alemanya).

"Confio primer en la independència dels jutges i, en segon lloc, en el Govern alemany", va manifestar a les portes de la presó Schomburg, expert en dret penal internacional i exjutge del Tribunal Suprem alemany.

"Estic bastant segur que tan aviat com sigui possible serà lliure. I espero que sigui gràcies al Govern alemany", va afegir sense voler especular sobre la data en la qual Puigdemont podria sortir de la presó, encara que, va insistir que "ha de ser aviat".

En declaracions ahir al "Süddeutsche Zeitung", l’advocat, que va ser jutge en el Tribunal Penal Internacional per a l’antiga Iugoslàvia (TPIY) i en el de Ruanda, va instar al Govern de Berlín a declarar que no autoritzarà l’extradició del polític.

Segons la seua opinió, l’autorització política per part del Govern és "necessària" i, vista la rellevància del cas, aquesta correspondria a la ministra de Justícia, Katarina Barley.

Schomburg, que va qualificar de "fantàstic" l’humor i la condició en la que va trobar al seu defensat, va avançar també la seua intenció de recórrer al Tribunal Constitucional si l’Audiència Territorial de Schleswig, que ha de decidir si s’extradeix a Espanya a Puigdemont, no el deixa en llibertat.

L’euroordre cursada per Espanya es troba ara en mans de la Fiscalia General de Schleswig-Holstein, el "Land" en el qual va ser detingut Puigdemont poc després d’entrar a Alemanya des de Dinamarca quan es dirigia amb cotxe a Brussel·les.

La Fiscalia ha de decidir si demana l’execució de l’extradició a l’Audiència Territorial de Schleswig, una cosa que no preveu fer fins després de les festes de Setmana Santa.

L'advocat alemany de Puigdemont confia en la seua ràpida sortida de presó

L'advocat alemany de Puigdemont confia en la seua ràpida sortida de presóEFE/Jens Schlueter

tracking