SEGRE

ESNOTICIA

Nous talls de carreteres i marxes lentes dels CDR

A l’N-240 a Vimbodí i l’N-260 a la Cerdanya || El bomber ferit a Soses ha presentat denúncia contra els Mossos

El tall de l’N-260 a Bellver de Cerdanya.

El tall de l’N-260 a Bellver de Cerdanya.@CALAMITYDJON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) van tornar a prendre ahir les carreteres catalanes per protestar contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i per l’empresonament dels polítics independentistes. En aquest sentit, un centenar de persones van tallar durant dos hores i mitja l’N-240 a Vimbodí en els dos sentits de la marxa, on van col·locar una barrera de pneumàtics per dificultar el pas. No obstant, els Mossos van anar a la protesta per dissoldre-la, encara que els manifestants van desconvocar la protesta al voltant de les 18.00 hores davant d’una possible càrrega dels agents, moment en què els bombers van començar a retirar les rodes de la carretera, que es va obrir aproximadament a les 19.00 hores. En aquesta mateixa via, però a les Borges, el CDR de la capital de les Garrigues va portar a terme una marxa lenta en direcció a Montblanc, que va començar a les 19.30 al pàrquing de la cooperativa de Sant Isidre de la localitat. Així mateix, el CDR de la Cerdanya va convocar un tall a la carretera N-260 en els dos sentits a Bellver, que va durar unes dos hores, i al qual van anar desenes de persones amb pancartes on es podia llegir “Som Cerdanya, Som República” o “Llibertat presos polítics”. La protesta va provocar retencions de fins a un quilòmetre.

Per a avui, el CDR de l’Alt Urgell ha convocat un esmorzar popular a partir de les 6.30 hores, mentre que al Jussà està previst que es porti a terme una “paella solidària” al port de Comiols perquè “la gent que vingui al Pallars se solidaritzi amb els que no tenen vacances perquè estan empresonats”.

D’altra banda, el bomber de Berga ferit dimarts al tall de l’A-2 a Soses hauria presentat una denúncia contra els Mossos d’Esquadra per la “brutalitat” amb què va ser desallotjat, segons el digital El Món. Mentrestant, el CDR de Ciutat Jardí es va dissoldre dimarts a causa de discrepàncies entre els seus membres.

El turisme espera que les protestes no afectin el sector El director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que esperen que els talls de carretera convocats pels CDR “no afectin el sector turístic de la demarcació”, durant aquesta Setmana Santa. Així mateix, Alegre va assegurar que Catalunya viu “un moment polític complicat” i que aquestes manifestacions “són totalment legítimes”. Val a recordar que la Federació d’Hostaleria ja va manifestar la seua preocupació pels talls de vies.

El tall de l’N-260 a Bellver de Cerdanya.

El tall de l’N-260 a Bellver de Cerdanya.@CALAMITYDJON

El tall de l’N-260 a Bellver de Cerdanya.

El tall de l’N-260 a Bellver de Cerdanya.@CALAMITYDJON

tracking