SEGRE

POLÈMICA ARMAMENT

Trump afirma que “mai” es prohibirà la tinença d’armes de foc als Estats Units

El president dels EUA, Donald Trump, en una foto d’arxiu.

El president dels EUA, Donald Trump, en una foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va assegurar ahir mitjançant el seu compte de Twitter que “mai” es derogarà la segona esmena de la Constitució nord-americana, una mesura que protegeix el dret de portar i posseir armes. Trump va fer aquestes afirmacions l’endemà que el jutge retirat del Tribunal Suprem John Paul Stevens publiqués un editorial al The New York Times en el qual assenyalava que la derogació d’aquesta esmena era la solució per posar fi a la violència armada al país.

En un altre ordre de coses, l’actriu porno Stormy Daniels va presentar ahir una moció en un tribunal de Califòrnia per forçar el president dels Estats Units, Donald Trump i el seu advocat a declarar sota jurament davant de la justícia.

La petició preveu que el mandatari nord-americà declari “no més de dos hores” sobre un suposat contracte de confidencialitat relacionat amb una trobada sexual entre ell i l’actriu l’any 2016, quan Donald Trump ja estava casat amb Melania. Hi ha un precedent en el cas que Trump es veiés obligat a testificar. L’expresident Bill Clinton va ser sotmès a un judici polític per haver mentit sota jurament sobre les seues relacions sexuals amb una becària.

tracking