SEGRE

HOMENATGE ATEMPTAT

Últim adéu al gendarme mort al sud de França

Després d’intercanviar-se amb una ostatge a l’atemptat jihadista de Trèbes || Macron el nomena comandant de la Legió d’Honor

Emmanuel Macron davant del fèretre del gendarme que va morir per l’atemptat a Trèbes.

Emmanuel Macron davant del fèretre del gendarme que va morir per l’atemptat a Trèbes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dirigent francès, Emmanuel Macron, va presidir ahir l’acte d’homenatge nacional al tinent coronel de la Gendarmeria Arnaud Beltrame, que va morir la matinada del 24 de març a causa de les ferides sofertes, després d’intercanviar-se amb una ostatge, a l’atemptat jihadista en un supermercat de Trèbes, al sud de França. Macron va anomenar a títol pòstum Beltrame com a comandant de la Legió d’Honor i es va adreçar a la família per assegurar-los que la seua memòria mai serà oblidada. “El seu record viurà; el seu exemple perdurarà. Vetllaré per això, l’hi prometo”, va jurar el president francès.

L’acte, que es va celebrar a l’esplanada del Palau dels Invàlids, ubicat a París, va comptar amb l’assistència de més de 200 gendarmes i prop de 2.000 ciutadans, que van seguir l’homenatge des d’una pantalla col·locada a l’exterior del recinte.

El 23 de març passat, Redouane Lakdim, un jove francomarroquí de 26 anys, va atacar un supermercat a la població francesa de Trèbes i hi va causar quatre morts. Un d’ells va ser Beltrame, que va resultar ferit després d’intercanviar-se amb una ostatge. Lakdim va ser abatut pels agents.

tracking