SEGRE

Els diputats de JxCat porten al TC la resolució de l’ONU sobre Sànchez

Els diputats de JxCat porten al TC la resolució de l'ONU sobre Sànchez

Els diputats de JxCat porten al TC la resolució de l'ONU sobre SànchezEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats de JxCat al Parlament, inclòs l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, han aportat al Tribunal Constitucional (TC) la resolució en la qual dos membres del Comitè de Drets Humans de Nacions Unides demanen a Espanya que garanteixi els drets polítics de Jordi Sànchez.

En l’escrit, a què ha tingut accés Efe, els diputats de JxCat traslladen la resolució de l’ONU al Constitucional, en el marc del recurs d’empara que van interposar el passat 16 de març davant del TC, que encara no ha estat admès a tràmit, perquè Sànchez pugui exercir el seu càrrec públic "en condicions d’igualtat".

En el seu escrit, firmat per l’advocat Jaume Alonso Cuevillas, els diputats de JxCat ressalten que la resolució de dos membres del Comitè de Drets Humans de l’ONU insta les institucions de l’Estat "a prendre les mesures necessàries per garantir els drets polítics" de Sànchez.

Segons l’escrit, aquesta resolució "implica també un reconeixement que la vulneració dels drets polítics de Sànchez comporta indissolublement la vulneració dels drets polítics dels diputats" del grup de JxCat.

JxCat va recórrer davant del Constitució la decisió del jutge del Supremo Pablo Llareno de denegar un permís perquè Sànchez pogués acudir al ple de la seua investidura com a president de la Generalitat, que es va acabar suspenent, en mantenir-lo a la presó.

Després d’aquesta resolució de l’ONU, l’advocat de Sànchez, Jordi Pina, va anunciar dilluns passat que el seu client es replanteja ara la seua aposta per abandonar l’escó i fins i tot està obert a optar de nou a la investidura com a president de la Generalitat.

Igual com ha fet JxCat davant del TC, la defensa de Sànchez també va presentar davant de Llarena un escrit acompanyat d’una còpia de la resolució del Comitè de Drets Humans de l’ONU en la que dos dels seus membres demanen a l’Estat espanyol que "prengui totes les mesures necessàries per garantir que el senyor Jordi Sànchez pugui exercir els seus drets polítics en compliment de l’article 25 del Pacte" Internacional de Drets Civils i Polítics (1976).

tracking