SEGRE

ESNOTICIA

L'advocat de Puigdemont demana a Merkel que intervingui i aquesta diu que serà neutral

El lletrat de l’expresident al país reclama a l’Executiu alemany que eviti l’entrega del seu client a Espanya || La directora de la presó del líder de Junts per Catalunya diu que s’ha integrat bé al centre

Una estelada col·locada a prop de la presó de Neumünster, on està reclòs Carles Puigdemont.

Una estelada col·locada a prop de la presó de Neumünster, on està reclòs Carles Puigdemont.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern alemany no té intenció de vetar una eventual decisió de la Justícia d’extradir a Espanya l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, com volen els advocats de la defensa, segons informacions del setmanari germànic Der Spiegel. L’Executiu d’Angela Merkel, segons apunta la revista citant fonts governamentals, considera que fer aquest pas –el veto– seria un “afront juridicopolític cap als estats federats”, als quals s’han transferit les competències d’autoritzar les extradicions.

En aquest sentit, el president del Parlament alemany i antic ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, va rebutjar una ingerència de la política en el procés d’extradició de l’expresident Puigdemont i va afirmar que té “confiança plena” en la Justícia alemanya.

Berlín no hi intervindrà per no enfrontar-se als estats federats amb competències en Justícia

L’advocat alemany de Puigdemont va ser jutge del TPI pels crims de l’ex-Iugoslàvia

La Fiscalia ha de decidir, previsiblement passada Setmana Santa, si demana l’extradició a l’Audiència Territorial de Schleswig, encarregada de la resolució del cas. Segons Der Spiegel, la Fiscalia ja s’ha posat d’acord amb el ministeri alemany de Justícia, que no té intenció de vetar una eventual extradició. L’advocat alemany contractat per Puigdemont, Wolfgang Schomburg, ha demanat públicament al Govern que faci ús de la possibilitat que li ofereix la llei de no autoritzar una eventual extradició del polític català. “Les acusacions són injustificades. Per això és evidentment il·lícita la petició d’extradició i són patents les raons polítiques de la seua persecució penal”, va denunciar Schomburg, que va formar part dels tribunals penals internacionals que van jutjar els crims esdevinguts en els conflictes de l’antiga Iugoslàvia i Ruanda. Carles Puigdemont, processat a Espanya per rebel·lió i malversació de fons públics en el marc del procés independentista, va ser detingut diumenge passat al nord d’Alemanya poc després de travessar la frontera danesa i enviat a la presó mentre la Fiscalia de l’estat de Schleswig Holstein estudia l’euroordre espanyola. El polític català, de cinquanta-cinc anys, va ser portat a una cel·la normal del centre penitenciari de Neumünster, al nord d’Alemanya, situada a l’edifici de presó preventiva.

L’habitacle mesura menys de deu metres quadrats i compta amb els objectes “habituals”, segons va declarar la directora de la institució penitenciària, Yvonne Radetzki: un llit, un lavabo, un armari, una prestatgeria i una televisió. “El senyor Puigdemont no rep cap tracte especial”, va declarar Radetzki. Puigdemont va menjar ahir un filet de palaia –un peix típic del mar Bàltic– amb mostassa de Dijon i patates i avui, arròs amb llet amb sucre i canyella.

Una estelada col·locada a prop de la presó de Neumünster, on està reclòs Carles Puigdemont.

Una estelada col·locada a prop de la presó de Neumünster, on està reclòs Carles Puigdemont.EFE

tracking