SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Motí amb 68 morts a Veneçuela

En una comissaria de la localitat veneçolana de Valencia, en un “presumpte incendi” || Enfrontaments entre la policia i familiars de víctimes mortals al lloc dels fets

Un grup de familiars de presos protesta davant de membres de la policia.

Un grup de familiars de presos protesta davant de membres de la policia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys seixanta-vuit persones van morir dimecres a la matinada durant un motí en una comissaria de la localitat veneçolana de Valencia. El fiscal general de Veneçuela, Tarek Saab, va confirmar aquesta xifra provisional de morts en un “presumpte incendi” al centre de reclusió de la Policia Estatal, mentre que metges forenses treballaven encara per determinar el nombre total de víctimes. “Hem designat quatre fiscals per aclarir aquests dramàtics fets”, va afegir.

Familiars i persones pròximes a les víctimes van anar a la comissaria en un intent per obtenir notícies del que havia succeït. Efectius de la Guàrdia Nacional Bolivariana, la Policia Municipal de Valencia i la Policia Nacional Bolivariana van anar a la zona i la situació va desembocar en enfrontaments amb els agents, que van utilitzar gasos lacrimògens per dispersar-los.

La diputada i presidenta de la Comissió de Política Interior de l’Assemblea Nacional del país (controlada per l’oposició), Delsa Solórzano, va exigir un “pronunciament real” per aclarir els fets sobre l’incendi i el motí. Així mateix, va avançar que proposarà a l’Assemblea Nacional l’obertura d’una investigació conjunta sobre aquesta qüestió per part de les comissions de Política Interior i Règim Penitenciari.

Per la seua banda, el Sindicat Nacional de Treballadors per a la Premsa (SNTP) va denunciar que funcionaris de la comissaria van agredir tres periodistes i van intentar obligar diversos reporters a esborrar el material que havien enregistrat sobre l’enfrontament a la Comandància General de Policia.

tracking