SEGRE

PANORAMA

Els CDR insten a no pagar els peatges d'autopista en l'operació tornada

Els comitès la defineixen com la “primera acció directa de desobediència civil massiva” || Protestes amb milers de creus grogues a les platges de l’Alt Empordà

Unes dos-centes persones convocades pel CDR del Pallars Jussà dijous al migdia al port de Comiols.

Unes dos-centes persones convocades pel CDR del Pallars Jussà dijous al migdia al port de Comiols.J. ABELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) van cridar ahir la ciutadania a no pagar els peatges de les autopistes en l’operació tornada de Setmana Santa. “No manaran a ningú si nosaltres no els obeïm”, és el lema de la que s’ha batejat com a “primera acció directa de desobediència civil massiva”.

“Durant aquesta #OperacióTornada de Setmana Santa, vinguis d’on vinguis, NO PAGUIS CAP PEATGE!!!”, van assenyalar ahir a través de les xarxes socials des dels CDR. «Cola’t passant enganxat amb el cotxe de davant, manifesta la teua insubordinació amb la frase “no vull pagar” o treu el Teletac», són algunes de les opcions que donen als conductors els Comitès de Defensa de la República.

“Les carreteres catalanes estan més que amortitzades i els peatges només serveixen per pagar els vicis d’Abertis i de l’Ibex-35. Aturem-ho!!!”, van continuar des dels CDR, que emmarquen l’acció de no pagar els peatges a la “protesta contra la repressió espanyola, els empresonaments polítics, l’exili forçat, els cops de porra i el segrest judicial de la sobirania catalana”.

Els CDR ja van fer una acció similar dijous passat quan van aixecar durant unes dos hores les barreres del peatge de l’AP-2 a Montblanc, a la Conca de Barberà.

Ahir, mig miler de persones van participar en una marxa per l’alliberament dels “presos polítics” convocada per l’ANC del Vendrell. A la convocatòria, que va secundar el CDR del municipi, es van sumar centenars de veïns i, a diferència de la cita de cada dissabte, també ciutadans que gaudeixen de les vacances de Pasqua al Vendrell.

Així mateix, les platges del Port de la Selva, Cadaqués (Girona) i Argelés (Catalunya Nord) van aparèixer ahir plenes de creus grogues per denunciar la “falta de llibertats que pateix Catalunya”. En concret, es van clavar 1.500 creus a Port de la Selva, 1.200 a Argelés i prop de 300 a Cadaqués.

L’acció es va portar a terme aprofitant la nombrosa presència de turistes, als quals la representació va agafar per sorpresa.

tracking