SEGRE

TRIBUNALS

Catalá diu que "el lògic i raonable" és que Alemanya extradeixi Puigemont

Assegura que aquesta és "l’única hipòtesi que maneja" el Govern

Catalá diu que

Catalá diu que "el lògic i raonable" és que Alemanya extradeixi PuigemontEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, ha considerat avui que "el lògic i raonable" és que les autoritats alemanyes concedeixin l’extradició de l’expresident català Carles Puigdemont, ara detingut a Alemanya, i va afegir que aquesta és "l’única hipòtesi que maneja" el seu Govern.

Convidat pel Govern del Marroc per participar en un fòrum sobre la independència judicial, Catalá es va referir al cas de Puigdemont per matisar que la sol·licitud d’extradició i entrega va ser formulada per un jutge espanyol "en la que el Govern no té cap participació" per tractar-se d’un procediment purament judicial.

El jutge (Llarena) "descriu minuciosament activitats que tipifica amb penes molt greus", i "el raonable i lògic (fins en tres ocasions el va repetir) és que les institucions alemanyes així ho reconeguin".

La Justícia espanyola reclama Puigdemont per possibles delictes de delictes de rebel·lió i malversació de fons públics, entre altres, per la seua participació en el procés independentista.

Per a Catalá "el normal funcionament de les institucions en l’àmbit de la UE" fa que "la cooperació entre institucions judicials i les fiscalies faciliti l’entrega i submissió segons el parer de qui es troba fugit de la justícia".

Preguntat per què farà el govern d’Espanya en cas de denegació de l’extradició, Catalá va descartar aquesta possibilitat dient que "l’única hipòtesi amb què treballem és aquesta (l’extradició)".

La construcció d’un espai únic europeu -va raonar- implica la lliure circulació de les persones a l’exercici dels seus drets, "però la confiança mútua entre països socis del mateix club, que ens reconeixem com democràcies assegurarà que aquesta entrega es produeixi".

L’expresident català va ingressar el passat 25 de març a la presó de Neumünster després de ser detingut en una àrea de servei d’una autopista alemanya poc després de travessar la frontera danesa i quan tornava d’un viatge a Finlàndia.

El tribunal de primera instància de Neumünster va determinar que Puigdemont havia de romandre a la presó mentre s’estudiava el cas en considerar que existia risc de fuga.

tracking