SEGRE

TRIBUNALS

L’Estat es quedarà amb la fiança de Rovira si no compareix en 10 dies

Reclama l’ANC que presenti a Rovira abans de deu dies hàbils

L'Estat es quedarà amb la fiança de Rovira si no compareix en 10 dies

L'Estat es quedarà amb la fiança de Rovira si no compareix en 10 diesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Suprem li ha donat deu dies a la número dos d’ERC, Marta Rovira, per presentar-se davant del tribunal i, si no ho fa, adjudicarà a l’Estat els 60.000 euros de fiança que se li van imposar el febrer perquè evités ingressar a la presó.

El magistrat Pablo Llarena, que investiga el cas sobre el "procés" al Suprem, va citar el passat 23 de març a diversos líders independentistes, entre ells a Marta Rovira, a qui va processar i a qui acabaria enviant a presó preventiva aquell mateix dia. Rovira no es va presentar, és a dir, es va escapar de l’acció de la Justícia.

Davant d’aquesta circumstància, la lletrada de l’Administració de Justícia al Suprem ha dirigit un escrit a l’associació Asamblea Nacional Catalana (ANC), que va avalar la fiança.

En ell li reclama que presenti Rovira abans de deu dies hàbils i l’informa que, en cas contrari, l’Estat es quedarà amb els diners. Entretant, les fiances dipositades pels altres imputats, els que van entrar a la presó el passat dia 23, han estat tornades als seus fiadors.

En el seu escrit dirigit a l’avalador de Rovira, el tresorer d’ANC Marcel Padrós, el Suprem recorda que la Llei d’Enjudiciament Criminal diu al seu article 534 que "si a la primera crida judicial no comparegués l’acusat o no justifiqués la impossibilitat de fer-ho, el secretari judicial assenyalarà al fiador personal o a l’amo dels béns de qualsevol classe donats en fiança el terme de deu dies perquè presenti el rebel".

El següent article de la mateixa llei assenyala que "si el fiador personal o amo dels béns no presentés el rebel en el terme fixat es procedirà a fer efectiva la fiança, declarant-se adjudicada a l’Estat."

tracking