SEGRE

SUÏSSA TRAGÈDIA A LA NEU

Moren tres esquiadors espanyols atrapats per una allau de neu als Alps suïssos

Es van veure sorpresos per l’allau aquest dissabte mentre practicaven esquí de travessia al cantó de Valais, fora de pistes || Els equips de rescat van trobar amb vida dos membres més del grup

Els equips de rescat caminen cap a la zona on es va produir l’allau en què van morir tres espanyols.

Els equips de rescat caminen cap a la zona on es va produir l’allau en què van morir tres espanyols.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres espanyols van morir i dos més van resultar ferits en una allau de neu que va tenir lloc al final de la tarda de dissabte al cantó suís de Valais, segons van confirmar ahir fonts del ministeri d’Afers Estrangers espanyol. Les persones mortes són dos homes i una dona, dels quals no es va facilitar encara, al tancament d’aquesta edició, la identitat ni procedència, com tampoc les dels ferits, un home i una dona, segons assenyalen les mateixes fonts. Els ferits van abandonar ahir a la tarda l’hospital, on van rebre atenció per ferides relativament lleus, així com atenció psicològica pel trauma que van patir, tal com va informar el portaveu de la policia cantonal, Mathias Volken.

El grup d’alpinistes es trobava al sector entre Fiesch i l’estació d’esquí de Fiescheralp (Valais), a una altura de 2.450 metres, quan van ser sorpresos per l’allau mentre realitzaven una travessia fora de pistes. L’operació de rescat del grup d’alpinistes va començar poc després de l’allau gràcies que els serveis de socors van ser advertits per telèfon per una persona d’un altre grup que va poder evitar l’allau i que va veure com la neu va cobrir els muntanyistes. “La identificació està en marxa d’acord amb el procediment establert i que s’ha de respectar”, va explicar Volken.

La legislació a Suïssa és summament estricta pel que fa a la confidencialitat i protecció de dades personals, de manera que no es comunica la identitat de les persones involucrades en accidents o un altre tipus de sinistres, siguin nacionals o estrangers. La policia, que ha obert una investigació sobre aquest succés, va agregar que està en comunicació amb les famílies de les víctimes a través del Consolat d’Espanya a Ginebra i seran elles les que decidiran els detalls de la repatriació de les restes.

En el marc d’aquesta investigació es recolliran les declaracions dels dos supervivents quan el seu estat ho permeti. Així mateix, el portaveu ja havia confirmat a primera hora de la tarda que les restes dels tres alpinistes morts havien estat “alliberades de la neu”.

Nou morts en poc més d’un mes a la muntanya

Amb la mort dels tres muntanyencs a Suïssa són nou els espanyols que han mort sepultats per allaus de neu en diferents ubicacions a l’Estat i l’estranger en poc més d’un mes. L’accident d’aquest dissabte també eleva el nombre de muntanyencs espanyols morts als Alps, que ascendeix a almenys disset aquesta última dècada. L’últim succés va tenir lloc el passat dia 22 de març quan van morir dos persones i una altra va resultar ferida a l’atrapar-los una allau a la Val d’Aran. L’accident va ser a la Val de Conangles, on havien anat per portar a terme una investigació d’Alta Muntanya.

Els equips de rescat caminen cap a la zona on es va produir l’allau en què van morir tres espanyols.

Els equips de rescat caminen cap a la zona on es va produir l’allau en què van morir tres espanyols.EFE

tracking