SEGRE

ESNOTICIA

Puigdemont, des de la presó, crida a seguir endavant de forma pacífica

Assegura que “l’1-O va ser l’inici d’una nova era de què no hi ha retorn possible” || Ponsatí veu necessari un altre referèndum i Iñigo Urkullu crida al diàleg

Centenars de persones van fer una marxa a Berlín per la llibertat de Carles Puigdemont.

Centenars de persones van fer una marxa a Berlín per la llibertat de Carles Puigdemont.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, compleix una setmana a la presó de Neumünster, des d’on va cridar ahir a “seguir endavant” sense violència mentre la Justícia germànica n’estudia l’extradició a Espanya, que el reclama pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics. “Continuem amb la nostra manera de fer les coses, que és la manera no violenta, la manera civilitzada, la manera com hem ensenyat tots aquests anys al món com els catalans fem les coses”, va dir.

A la crida, a la qual va tenir accés el diputat Diether Dehm, del partit alemany l’Esquerra, durant la seua visita ahir al líder de JxCAT, Puigdemont va instar a “no abaixar la guàrdia davant d’un Estat que es comporta cada vegada d’una manera més autoritària i cada vegada retallant més drets fonamentals”. Puigdemont va subratllar a més a través de Twitter i Instagram que, mig any després de l’1-O, els membres del Govern són “presos polítics” però que es mantenen “lliures d’esperit”, i destacar que el referèndum va suposar l’inici d’una “nova era de la qual no hi ha retorn possible”.

Per una altra banda, dos centenars de persones es van manifestar al costat de la Porta de Brandenburg, a Berlín, per demanar la llibertat de Puigdemont. Per la seua part, l’exconsellera Clara Ponsatí va reconèixer des d’Escòcia que s’haurà de fer “un altre referèndum” per a la “resolució completa” del procés.

Ahir, el lehendakari Iñigo Urkullu va demanar que s’obrin cursos de diàleg entre l’Estat espanyol i Catalunya, amb motiu de l’Aberri Eguna.

Centenars de persones van fer una marxa a Berlín per la llibertat de Carles Puigdemont.

Centenars de persones van fer una marxa a Berlín per la llibertat de Carles Puigdemont.EFE

tracking