SEGRE

INVESTIGACIÓ UNIVERSITAT

Cifuentes es va matricular al màster amb el primer trimestre acabat

I tres mesos després d’expirar el termini legal per accedir a la titulació || Sánchez amenaça amb una moció de censura i Rivera admet que l’assumpte “fa pudor”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, es va matricular en el màster de Dret Autonòmic de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) quan ja havien finalitzat les classes del primer trimestre. Segons va revelar ahir El Diario.es, l’admissió de la dirigent popular va tenir lloc el 21 de desembre del 2011. Tanmateix, el termini legal per matricular-se en la titulació havia expirat més de tres mesos abans, el 18 de setembre. A més, al saltar-se totes les sessions entre el setembre i el desembre, és impossible que Cifuentes complís el requisit d’assistir a almenys al 80% de les classes del curs per aprovar-lo. Des del Partit Popular, el portaveu al Congrés, Rafael Hernando, va defensar Cifuentes perquè “ja ha donat explicacions”. A més, Hernando va destacar que “compareixerà a l’Assemblea de Madrid” demà i va exigir a “tots” que siguin “igual de transparents com ho és Cifuentes”.

Per la seua part, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va advertir la presidenta madrilenya que “totes les opcions estan obertes” si no aclareix els dubtes que planen sobre la seua titulació de màster a la URJC. Malgrat això, no va voler concretar si els socialistes estarien disposats a presentar una moció de censura contra Cifuentes sense tenir el suport previ de Podem i Ciutadans. “Escoltarem les seues explicacions i a partir d’allà el PSOE actuarà amb contundència”, va apuntar. No obstant, va vaticinar que “tindrà moltes dificultats” per rebatre “els que estan desmuntant la seua versió” sobre el màster. En aquesta mateixa línia, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que Cifuentes està “cada vegada més acorralada davant la veritat”. L’assumpte “fa pudor”, va indicar el líder taronja. D’altra banda, la portaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid, Lorena Ruiz-Huerta, va demanar la dimissió de la presidenta regional per “higiene democràtica” davant de la impossibilitat, al seu parer, de “refutar” les informacions sobre la presumpta falsificació de les notes del seu màster.

Quant a això, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles designa avui l’observador extern que participarà en la investigació de la URJC per aclarir els fets.

tracking