SEGRE

CONFLICTE CATALÀ

Els CDR avisen que "l'intent de criminalització de l'estat repressor" no els pararà

La Fiscalia de l’Audiència Nacional va anunciar ahir que investigarà si hi pot haver delicte de rebel·lió en les actuacions de protesta

Els CDR avisen que

Els CDR avisen que "l'intent de criminalització de l'estat repressor" no els pararàEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han denunciat, en un comunicat, "els intents de criminalització, sigui de la premsa o la fiscalia, tots ells poders fàctics d’un estat repressor i feixista", mentre adverteixen que segueixen "més vius que mai" i asseguren: "no ens detindran".

El comunicat ha estat publicat en el seu compte de Twitter després que la Fiscalia de l’Audiència Nacional anunciés ahir que investigarà si hi pot haver delicte de rebel·lió en les actuacions de protesta dels CDR, que en els últims dies han tallat carreteres i ocupat peatges per reivindicar la llibertat dels polítics presos pel "procés".

El ministeri públic va explicar, en un altre comunicat, que aquestes actuacions pretenen subvertir l’ordre constitucional i que la Fiscalia "actuarà amb contundència" per portar els seus autors davant de la Justícia perquè "podrien constituir delictes de rebel·lió, malversació i altres delictes contra l’ordre públic".

Per la seua part, els CDR indiquen que, "després d’agafar el timó de les protestes al carrer" han vist "com els mitjans del règim han començat a difondre mentides per atacar-nos i criminalitzar-nos".

"Aquesta campanya orquestrada conjuntament amb les forces repressores de l’estat espanyol -continuen- pretén crear un marc per poder legitimar la seua repressió contra nosaltres i posar-nos en el punt de mira de la persecució política i poder justificar, també, la persecució judicial".

Asseguren que "els mitjans i partits polítics del règim no tenen miraments en inventar una suposada 'kale borroka' que no existeix", i afegeixen que "el que realment els fa por és l’existència d’un poble unit, alegre i combatiu" que practica "el pacifisme actiu com a mètode de transformació social".

"Els dóna por que tinguem la capacitat d'aturar el país, tenen por que cada vegada ens organitzem més i prenguem consciència del poder que tenim", asseveren els Comitès de Defensa de la República.

"Ells tenen la força de la llei, el poder de la premsa, la violència de les porres i tots els recursos econòmics", indiquen els CDR, que es proclamen representants del "poble" i diuen "ser aquí per construir la República".

Durant el passat cap de setmana, activistes dels CDR van ocupar diversos peatges, com el de l’autopista AP-7 a l’altura de La Roca del Vallès (Barcelona) i punts de la província de Tarragona, o el de la C-32 a l’altura de Sitges (Barcelona), on van aixecar les barreres per permetre que els vehicles poguessin circular sense haver de pagar.

tracking