SEGRE

SUÏSSA TRAGÈDIA A LA NEU

Una policia i un guia expert, dos dels morts per l'allau a Suïssa

Els va sorprendre l’allau quan feien una complicada travessia en grup, tots espanyols || En l’accident va morir una altra persona i dos més van resultar ferides

Imatge de Román Bascuñana al seu compte de Twitter.

Imatge de Román Bascuñana al seu compte de Twitter.@R_BASCUNANA/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una agent de la Policia Nacional i el director d’una Escola d’Alta Muntanya de Castella-la Manxa són dos dels espanyols morts dissabte passat al ser sorpresos per una allau de neu al cantó suís de Valais. La dona morta és Leila Pérez, una agent de la Policia Nacional destinada a Madrid, segons van indicar fonts policials.

Un altre dels morts és Román Bascuñana, director de l’Escola d’Alta Muntanya de Castella-la Manxa (ECMAM) i membre de la Junta Directiva de la Federació d’Esports de Muntanya de Castella-la Manxa (FDMCM). A més, Bascuñana era el guia d’un grup de cinc espanyols que va ser sorprès per una allau entre el sector de Fiesch i l’estació d’esquí de Fiescheralp mentre realitzava una travessia en pell de foca, a una altura de 2.450 metres.

La travessia, denominada Alta Ruta Oberland, havia de durar sis jornades de marxa d’esquí, amb pernoctacions en refugis de la zona i amb ascencions en alguns cims per sobre dels 4.000 metres, com el Fiescherhorn.

Les autoritats suïsses van confirmar diumenge que els tres alpinistes morts eren dos homes i una dona de nacionalitat espanyola, de 37, 48 i 38 anys, respectivament. Dos muntanyencs més, un home de quaranta-nou anys i una dona de trenta, van resultar ferits.

Tant un com l’altra van ser rescatats pels serveis de socors després de passar la nit de dissabte sota la neu, a causa que les males condicions meteorològiques van obligar els equips a suspendre la recerca durant la matinada.

La policia del cantó de Valais va precisar que l’allau va tenir lloc fora de l’àrea esquiable i que el guia que conduïa el grup era espanyol i és un dels tres morts. Així mateix, va explicar que els excursionistes portaven un dispositiu que emet un senyal de localització en cas d’allau. Serà clau el testimoni dels dos supervivents, que s’obtindrà quan es trobin en condicions.

La identificació de les víctimes per part de la Fiscalia de Valais va acabar ahir i llavors les famílies van ser informades del resultat, segons van indicar les autoritats. La Fiscalia del cantó de Valais no ha comunicat la identitat dels excursionistes morts en compliment de la legislació nacional, que és summament estricta pel que fa a la protecció de la vida privada i de les dades personals dels afectats.

Ahir, una nova allau ocorreguda al massís d’Aiguilles va deixar el resultat d’un mort, un desaparegut i tres ferits a prop de Chamonix, segons van informar fonts de la Gendarmeria francesa. L’home mort és un metge d’urgències, guia també d’alta muntanya i especialista en rescat de muntanya. Els tres ferits, que no estan greus, van ser traslladats a l’hospital, segons les mateixes fonts.

tracking