SEGRE

POLÍTICA ORGANITZACIÓ

Podem estudia portar les seues primàries als tribunals

Per la candidatura de Domènech || L’òrgan català veu incompatibilitats per al càrrec mentre que Podemos no

El líder del PSC a l’ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

El líder del PSC a l’ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Garanties de Podem Catalunya es planteja acudir als tribunals i demanar la suspensió del procés de primàries a causa de les discrepàncies entre aquest òrgan i el Comitè Electoral, pertanyent a Podemos. La Comissió de Garanties considera que no s’estan aplicant els seus dictàmens, que demanen invalidar la candidatura de Xavier Domènech, al considerar que aquesta és incompatible amb el seu actual lideratge dels comuns. Segons van expressar en un comunicat intern als inscrits del partit, la Comissió es considera “legitimada per acudir als tribunals de justícia en demanda de les normes, reglaments i estatuts de Podemos” i es planteja sol·licitar la suspensió de les primàries com a mesura cautelar.

Les discrepàncies entre els dos òrgans va començar amb el recurs presentat per dos inscrits a Podem, Luis Romance i la també candidata, Celia Cánovas. El Comitè Electoral, pertanyent a Podemos, va resoldre el recurs el 19 de març a l’entendre que no existien incompatibilitats entre els càrrecs. Com que la resposta no va satisfer els sol·licitants, van presentar de nou el recurs davant de l’òrgan català, que els va donar la raó el 23 de març.

Collboni presenta candidatura com a alcaldable dels socialistes

El líder del PSC, Jaume Collboni, va anunciar ahir que presenta la seua candidatura a les eleccions municipals per Barcelona, després de reunir els preavals necessaris. De moment no es presenta cap altre candidat. Si ningú no presentés la seua candidatura abans del 10 d’abril, Collboni seria proclamat alcaldable. En cas contrari, la votació se celebraria el proper 12 de maig. Collboni va aprofitar l’anunci de la seua candidatura per carregar contra l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els partits independentistes. En aquest sentit, va defensar una Barcelona “forta, cohesionada i amb identitat pròpia” per superar el “conflicte polític” derivat del procés independentista i finalitzar “els anys perduts” sota l’alcaldia de Colau.

tracking