SEGRE

CONFLICTE CATALà

Puigdemont rep a la presó el vicepresident del Parlament

Josep Costa afirma que es tracta d’una "visita de treball"

Puigdemont rep a la presó el vicepresident del Parlament

Puigdemont rep a la presó el vicepresident del ParlamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va rebre aquest dimecres la visita del vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, a la presó de Neumünster, mentre l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (nord d’Alemanya) analitza la petició d’extradició a Espanya.

"És una visita de treball i també per mostrar el nostre suport a Puigdemont", va afirmar Costa, diputat de JxCat, el partit de l’expresident de la Generalitat, abans d’entrar al centre penitenciari on és reclòs el líder independentista des del 25 de març, dia en què va ser detingut després d’entrar a Alemanya.

Al llarg d’aquesta jornada s’espera, segons fonts de l’esmentat partit, la visita de l’eurodiputat i exministre d’Exteriors eslovè Ivo Vajgl, així mateix per mostrar el seu suport Puigdemont.

A Neumünster es troba també l’esposa de l’expresident català, Marcela Topor, encara que no hi ha confirmació oficial de la seua visita per considerar-se privada.

L’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein ha iniciat l’anàlisi "en profunditat" de la petició d’extradició a Espanya que li va traslladar ahir la Fiscalia General del "Land", fronterer amb Dinamarca i on va ser detingut Puigdemont.

"No podem comprometre’ns a concretar cap data. És una anàlisi meticulosa, que portarà uns quants dies", va apuntara Efe la portaveu d’aquesta Audiència, la jutgessa Frauke Holmer.

Segons va explicar, en aquest procés de decisió hi ha dos fases, una primera en la qual s’haurà de decidir si es manté Puigdemont a la presó, com va demanar la Fiscalia, o es canvien les mesures cautelars, la qual cosa seguirà l’anàlisi pròpiament dita de la petició d’extradició.

La Fiscalia del "Land" va recolzar ahir en tots els seus punts la petició d’extradició a Espanya de l’expresident pels càrrecs de rebel·lió i de malversació de fons públics, a més de sol·licitar que segueixi a la presó per considerar que hi ha risc de fuga.

Les acusacions de malversació de fons públics i de corrupció per dur a terme el referèndum il·legal de l’1 d’octubre de 2017 es corresponen amb el de malversació "en el mateix sentit" en el qual està recollit en el codi penal alemany.

Respecte al de rebel·lió, l’Audiència ha d’analitzar si és equivalent al d’alta traïció que recull també la legislació alemanya, després que la Fiscalia assenyalés que hi ha una analogia entre ambdós i que no és exigible que coincideixin literalment.

Puigdemont va rebre ahir la visita d’un dels advocats alemanys que s’ha unit a la seua defensa, Sören Schomburg, equip que ha presentat ja una sol·licitud a l’Audiència Territorial perquè rebutgi el tràmit impulsat per la Fiscalia.

Puigdemont rep a la presó el vicepresident del Parlament

Puigdemont rep a la presó el vicepresident del ParlamentEFE

Puigdemont rep a la presó el vicepresident del Parlament

Puigdemont rep a la presó el vicepresident del ParlamentEFE

tracking