SEGRE

INVESTIGACIÓ UNIVERSITAT

Rajoy veu “estèril” la polèmica de Cifuentes i el PP parla de “cacera”

La presidenta madrilenya dóna explicacions avui davant del Parlament regional || El PSOE la convida a dimitir i Podem culpa Cs del fet que continuï en el càrrec

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va qualificar ahir de “bastant estèril” la polèmica sobre les qualificacions del màster en Dret Autonòmic que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va cursar a la Universitat Rei Joan Carles Carlos (URJC) el 2012. En aquest sentit, Rajoy va manifestar que Cifuentes té avui una “oportunitat” per reiterar els seus “arguments” davant de l’Assemblea regional madrilenya, que aborda la qüestió aquesta tarda. Per la seua part, el portaveu popular al legislatiu de Madrid, Enrique Ossorio, va denunciar la “cacera” a què ha estat sotmesa la líder regional i va denunciar que l’oposició “ha mentit una vegada i una altra”. En la mateixa línia, el portaveu del Govern de la Comunitat de Madrid i conseller de Presidència, Ángel Garrido, va subratllar que Cifuentes ja ha donat explicacions “clares i contundents” i va destacar que el PP li dóna suport. D’altra banda, el vicesecretari de Política Social i Sectorial del Partit Popular, Javier Maroto, es va mostrar convençut que Cifuentes estarà “a l’altura de les circumstàncies” en la compareixença davant els diputats autonòmics de Madrid. Igualment, Maroto va reiterar la seua “confiança” en la líder popular i en “el sistema universitari del país”.

El portaveu de Ciutadans al Parlament madrileny, Ignacio Aguado, va assegurar que Cifuentes “s’està enfonsant en arenes movedisses”. No obstant, va retreure al PSOE i a Podem el seu afany per “ocupar” la cadira després que, dilluns, el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, no descartés presentar una moció de censura contra la presidenta regional. En aquest sentit, la portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, la va convidar ahir a dimitir perquè “no té res a explicar” i “no és capaç de ser transparent” i el seu silenci “genera dubtes” sobre la seua “credibilitat”. Per la seua part, Irene Montero, portaveu d’Units Podem a la Cambra Baixa, va culpar Ciutadans de sostenir Cristina Cifuentes en la presidència de la Comunitat de Madrid. “Fins quan Albert Rivera la continuarà sostenint?”, es va demanar la dirigent morada.

tracking