SEGRE

PANORAMA

Puigdemont expressa la “disposició” a seguir “representant” la presidència de Catalunya

El líder de JxCat rep la visita de la seua esposa i del vicepresident primer del Parlament || L’Advocacia de l’Estat estudia la decisió de la Mesa del Parlament d’autoritzar el seu vot delegat

Marcela Topor, esposa de Carles Puigdemont, ahir, a l’arribar a la presó de Neumünster.

Marcela Topor, esposa de Carles Puigdemont, ahir, a l’arribar a la presó de Neumünster.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont va expressar ahir la seua “disposició” a continuar “representant” la presidència de la Generalitat, segons va explicar el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, al sortir de la presó alemanya de Neumünster, en la qual es troba reclòs en presó provisional el líder de Junts per Catalunya. Costa, que va mantenir una “reunió de feina” de més de dos hores amb Puigdemont, va assegurar que “el president està bé, amb bon ànim i amb predisposició a defensar-se i defensar políticament el que l’ha portat fins aquí”. Així mateix, va manifestar que Puigdemont “té plena confiança” en la justícia germànica. El número 1 de Junts per Catalunya va rebre també la visita de la seua esposa, Marcela Topor, que, juntament amb Costa, havia participat dimarts a la nit en un sopar a Neumünster organitzat per la delegació de l’ANC a Hamburg. Per la seua part, l’advocat alemany de Carles Puigdemont, Wolfgang Schomberg, va carregar contra l’euroordre emesa pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena i va indicar que els seus fonaments són febles. En declaracions al rotatiu Frankfurter Allgemeine, es va mostrar convençut que el Tribunal Superior de Justícia de Schleswig-Holstein requerirà més informació a les autoritats judicials espanyoles perquè “els càrrecs contra el meu client no són concloents”.

D’altra banda, fonts de la cort regional van assenyalar ahir que encara és “massa aviat” per aventurar quan els magistrats decidiran sobre si Puigdemont ha d’estar a la presó mentre es resol el procés d’entrega a Espanya. En aquest sentit, la legislació germànica no fixa cap “termini concret” per a això. “Podria ser aquesta setmana o la vinent”, van manifestar. Igualment, van explicar que “no és obligatori” que se celebri una vista amb el líder de Junts per Catalunya per decidir sobre les mesures cautelars i que es podria optar per una simple “declaració escrita”.

El Govern de Merkel insisteix que l’extradició de Puigdemont només competeix als tribunals

Així mateix, el portaveu del ministeri de Justícia d’Alemanya, Maximilian Kall, va reiterar que la decisió d’extradir o no Carles Puigdemont competeix únicament als tribunals.

A més, la viceportaveu de l’Executiu d’Angela Merkel, Ulrike Demmer, va negar tenir constància de converses entre els Governs alemany i espanyol sobre l’entrega del número 1 de Junts per Catalunya. En un altre ordre de coses, la Mesa del Parlament es reuneix avui a les 9 del matí per abordar les impugnacions presentades per Ciutadans, PSC i Partit Popular a la decisió presa per aquest òrgan dimarts que autoritza a delegar el vot de Carles Puigdemont en un altre diputat del seu grup parlamentari. Si són rebutjades, Puigdemont pot votar mitjançant delegació en el ple d’avui. En tot cas, l’Advocacia de l’Estat està estudiant la decisió per si contravé les mesures cautelars dictades pel Tribunal Constitucional.

Marcela Topor, esposa de Carles Puigdemont, ahir, a l’arribar a la presó de Neumünster.

Marcela Topor, esposa de Carles Puigdemont, ahir, a l’arribar a la presó de Neumünster.EFE

tracking