SEGRE

PANORAMA

Catalá nega que sigui un revés per a la justícia espanyola

Sánchez espera que s’extradeixi Puigdemont “perquè reti comptes” || CatComú i PNB afirmen que deixa en evidència Espanya

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ahir a Conca.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ahir a Conca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va assegurar ahir que la decisió de la justícia alemanya sobre deixar en llibertat a Carles Puigdemont és “la manifestació de la justícia independent a Espanya i a Alemanya”, i va dir que s’ha de “respectar les decisions dels tribunals”, encara que va matisar que no és un revés per a la justícia espanyola. El ministre va afegir que “algunes decisions agraden més i altres menys, però que cal acatar-les”. A més, va afirmar que es tracta d’un “procés llarg” i la d’ahir és només una primera decisió.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va apuntar que “som un estat que es caracteritza per respectar les decisions dels tribunals, sigui quin sigui el sentit del pronunciament”.

Carrizosa diu que tot i així Puigdemont “segueix tenint delictes imputats”

Per la seua part, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va expressar “màxim respecte” per la decisió del tribunal alemany i que “tan perillós és judicialitzar la política com polititzar la justícia”. També va subratllar que “l’important és que s’extradeixi Puigdemont perquè reti comptes”. Finalment, va enviar un missatge a l’independentisme perquè s’“emancipi” de Puigdemont formant un govern que s’ocupi del cent per cent dels catalans, i “no només del 47 per cent d’independentistes”. En aquesta mateixa línia es va mostrar el líder del PSC, Miquel Iceta, que va destacar que el seu partit “sempre” respecta les decisions dels jutges. D’altra banda, el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, va destacar que Puigdemont “va fugir de la Justícia espanyola i segueix tenint greus delictes imputats per haver dinamitat l’Estatut i la Constitució”. Des de Catalunya en Comú, Xavier Domènech va apuntar que és una “bona notícia que la justícia alemanya desmunti tot l’intent de causa general per rebel·lió” i el PNB va dir que la decisió del tribunal alemany deixa el sistema judicial espanyol “en evidència”.

tracking