SEGRE

PARLAMENT INVESTIGACIÓ

El màster de Cifuentes, a la Fiscalia per possible falsedat

La presidenta del tribunal diu que no va avaluar la presidenta autonòmica || Maroto admet inexactituds en el seu currículum

La presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, ahir a l’Assemblea.

La presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, ahir a l’Assemblea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alicia López de los Mozos, presidenta del tribunal que, suposadament, va avaluar el treball final de màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va declarar ahir, en el marc de la investigació interna que la Universitat Rei Joan Carles (URJC) porta a terme sobre l’assumpte, que mai va firmar l’acta de les qualificacions que va publicar el Govern regional el passat 21 de març. En conseqüència, la institució acadèmica va donar trasllat de les afirmacions de López de los Mozos al Ministeri Fiscal perquè investigui un presumpte delicte de falsificació de document públic. Alhora, la Fiscalia de l’àrea de Móstoles va obrir ahir diligències per la denúncia presentada per diverses associacions estudiantils per investigar els possibles delictes en relació amb les notes de Cifuentes en el màster de Dret Autonòmic de la URJC. La dirigent popular va qualificar de “bona notícia” l’inici de les indagacions i va mostrar la seua disposició a arribar “fins al final” de l’assumpte.

Per la seua part, el PSOE va registrar ahir a la tarda una moció de censura contra Cifuentes a l’Assemblea de Madrid al considerar “insuficients” les seues explicacions. No obstant, des de Ciutadans, Miguel Gutiérrez va apuntar que “abans de qualsevol altra decisió” els parlamentaris madrilenys haurien de sotmetre l’assumpte a una comissió d’investigació, a tall de “comissió de la veritat”.

Cifuentes veu en l’obertura de diligències una “bona notícia” perquè vol arribar “fins al final”

D’altra banda, el dirigent de Podem Íñigo Errejón va reiterar que Cifuentes ha de dimitir per “higiene democràtica”.

En un altre ordre de coses, el vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, va admetre ahir un error en el currículum que figura a la pàgina web dels populars ja que hi apareix com a titulació de màster el que en realitat és un curs de postgrau. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, també va cursar aquests mateixos estudis i, igualment, els inclou com de màster en el seu currículum, cosa que, així mateix, va fer la mateixa Cifuentes amb un curs d’administració pública.

tracking