SEGRE

CONFLICTE CATALà

JxCat espera que la justícia espanyola "rectifiqui" després de la resolució alemanya

JxCat espera que la justícia espanyola

JxCat espera que la justícia espanyola "rectifiqui" després de la resolució alemanyaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha indicat que la resolució de la Justícia alemanya decretant llibertat sota fiança per a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i descartant la rebel·lió suposa un "canvi d’escenari", davant del qual ha esperat que la justícia espanyola "rectifiqui".

En declaracions a Ràdio 4-RNE, Pujol, que aquest divendres viatja a Neumünster (Alemanya) per saludar a Puigdemont quan surti de la presó, ha assenyalat que la resolució del Tribunal de Schleswig-Holstein és un "canvi d’escenari".

"Aclareix i ens ajuda a explicar el que diem sempre: que el moviment independentista s’articula en el civisme i que mai no s’ha exercit la violència a Catalunya", ha subratllat.

Pujol ha considerat que la Justícia alemanya, en descartar imputar-li un delicte de rebel·lió, "ha entès a la primera" que no hi va haver violència i ha afegit: "Espero que ho acabi entenent la Justícia espanyola rectificant i fent justícia".

Malgrat la sortida de presó de Puigdemont, que no obstant això haurà de romandre a Alemanya fins que es resolgui si és extradit a Espanya per malversació, Pujol ha remarcat que el pla de JxCat continua passant per intentar la investidura del número dos del grup, Jordi Sànchez, pres en Soto del Real (Madrid).

tracking